Toysdaily 玩具日報

HOTTOYS T800同EB根本無得比

我有ht 舊版t800及eb 戰損t800,而家掙扎緊後唔後追呢隻好,老實,睇左咁多靚圖,我都係覺得eb嘅戰損頭雕最正,尤其個眼神,但呢隻dx13可動眼玩味又大d,真係要諗諗,其實我覺得只要出得正同自己鍾意,邊間廠出又有咩問題呢!
看了再看....还是觉得 EB 的头像最像。
HT 的需要抓角度才像主角。

大難雕定細難雕就真係唔知,但個人認為HT果個係無咁真。
DX13係不錯,只是EB太似而已。
反過來,我覺得HT隻1比6 BATMAN真人頭雕靚過EB隻1比4真人頭雕的。

首先小弟以本人係一件老餅既角度來看 HT T2 T800 洲長, 最似既, 本人一定係覺得不是 DX 果隻 T2 T800, 第二似就係 Enterbay 果隻 1:4 爛面版, 第三似就係今次 HT 出既 爛面版 T2 T800.  之前 Dx10果隻 T2 T800, 我本人就真係點都買埋落手, 根本就唔知係邊一位啊叔..... sorry 先.......
小弟無入 Enterbay 果隻爛面版 T2 T800, 因為屋企好細... 放唔入...真係一件傷心事.....無計........ 所以,小弟既 HT figure 來說, 最愛的始終是 非DX 版 既 T2 T800 , 有人講 係年紀上係老過戲入面果個樣, 不過小弟就真係就覺得最有男人味 !!!! 正 !!!講開又講, HT T1 T800 其實都好似 !!!
不如講埋... HT 幾時又出埋無衫著光脫脫 世界先生 版 既 全身肌肉  T800 !!!????? 真係必入 !!!
玩家都係怕比左錢買隻唔靚既玩具返屋企!
HT頭雕真係時好時壞!
不過今次我係開心住返屋企!
論頭雕你點都要拉埋黎比我比eb,但係爛肉我就覺得ht好d
首先小弟以本人係一件老餅既角度來看 HT T2 T800 洲長, 最似既, 本人一定係覺得不是 DX 果隻 T2 T800, 第二 ...
locat 發表於 21-11-2013 05:35 PM

師兄, 我都係阿諾fans~~ 我都因為地方問題而無入BD版的EB 1/4 T-800 (之前只入了EB普通版) >.<
不過如果再入1/4的東西我智選擇statue好過figure啦~
回復 32# Hellguy

完全同意師兄的講法。二千元的figure, 質素應該唔止呢個地步,有玩開模型或手辦的師兄應該明白我的意思。

HTDX13最似,但感覺係炒EB再改良&#8943;
利申:我無買DX13
睇左HT實物,都係EB正D

以近來出的貨品比,hottoys的出品,面相其實幾好,但眼神硬係差一點點,enterbay的figure比較捉到真人眼神&#22021;神粹(指神情),所以令整體感覺比較似!但小弟純自己感覺,enterbay&#21874;產品睇相比實物靚,hottoys&#21874;產品實物比睇相好,當然唔係全部貨品都是這樣!
回復 39# mikepanda97

Ht今之做得幾似,但個眼袋太大~~~~~~
我發覺戰損頭可動眼望邊都咁似,但輕戰損頭可動眼正望無咁似,係要斜望先似

1:6同1:4既figure頭跟本就無得用同一審美角度去比較, 再者兩間廠個頭都已經造到超正. 如一定要分高底的話, 唔該用成隻figure同parts去比. 當真係有&#25886;過上手後, 我吾覺得會有好多人(eb fans/喜歡大size除外)都仲話eb個隻係最好,  除非大家覺得大size既1:4都可以造到頭手身吾對色、一開盒件皮樓d色已經票左洛body到、d衣服物料同車線又差、之鎗會自動退子彈等等.....都唔係問題. 本人係未來戰士既fans同d波友為左可以舒服d訂MJ去join vip, 前後total入左5 set 1:4 t800加其他死貨(當時係無得買MJ去join, 之後係點大家都知), 但真係無一隻可以說服倒自己去收藏.

EB&#22021;T800戰損無錯睇頭雕外觀係最似最靚,但一拎上手,你就會感覺到佢&#21874;用料係幾咁流兼求其(軟膠做&#22021;皮帶扣、鞋扣,紙咁薄&#22021;皮帶,仲要走哂線位,唔直&#22021;金屬火神炮等等。。。),難聽&#21874;咁講,佢&#22021;用料可以同孩資保爭草莓獎。:55: