Toysdaily 玩具日報

HOTTOYS T800同EB根本無得比

平心而論, 我不知為什麼硬係插eb, 又勁讚hottoys, 我本身都係hottoys fans, 但它的頭雕已經不是最似, 有人話 ...
arllenk 發表於 21-11-2013 10:39 AM

Totally Agreed with ching's opinion, x 200%
如果越大越難雕既話,咁我諗啲1:12應該會更似
Toys_fan 發表於 21-11-2013 10:19 AM

hahaha~ 講得無錯!!
1:4 更難雕? 但EB隻Batman都比HT KO 9條街啦!!
我都buy EB隻Battle Damaged~ 真係好似!!
但正常版就爭好遠了~
EB已经俾HT赶到去搞NBA,好少好似以前咁频繁撞题材
如果一撞,HT就用足十成功力去打EB架啦,我就最想见到咁~~
唔駛煩~2個都似ok!!!
Enterbay.....if you only fous on the headscript then ok, the rest....especially body is a shit.
平心而論, 我不知為什麼硬係插eb, 又勁讚hottoys, 我本身都係hottoys fans, 但它的頭雕已經不是最似, 有人話 ...
arllenk 發表於 21-11-2013 10:39 AM

我都讚成師兄所講,ht 頭雕時似時唔似,eb 頭雕尼排就好d. 至於parts 暫時ht依然好過eb好多。至於隻t-800, 我冇訂,但覺得幾正,如果冇eb果隻1/4, 都會買返隻。但唔希望ht為左打eb先出全力,唔打對枱就求其過關算數。
hahaha~ 講得無錯!!
1:4 更難雕? 但EB隻Batman都比HT KO 9條街啦!!
我都buy EB隻Battle Damaged~ 真 ...
hk大人 發表於 21-11-2013 11:04 AM

話 1:4難只係對 HT 新line 既公關宣傳手法姐:38:
唔通話1:4易整好多, 一個星期就整好, 呢D錢真易賺咁咩:36:
haha
我都讚成師兄所講,ht 頭雕時似時唔似,eb 頭雕尼排就好d. 至於parts 暫時ht依然好過eb好多。至於 ...
小志強 發表於 21-11-2013 11:39 AM

嗯, 其實邊間出得好, 似,值得, 都會入, 當然睇自己能力範圍, 但唔需要好似打對台咁;

eb t800係似, 但body 同配件真係要再進一步改善先得, qc 方便再下一城就好

ht 就希望佢好似以前咁, 板同大貨只差7,8成或更好, 唔使好似依家咁,跌到可以唔同了樣,應該係走樣既問題, 就已經足夠了, 當然人是貪心的, 希望頭雕再似些吧..
咁到有得拗..............EB 1:4係堅似,  HT 都仲差d.  之於1:4難雕定1:6難雕,  我覺得有雕開先可以評論, 玩家立場, 鐘意, 啱嘅咪買law.  我理你HT , EB , Medicom, 3A ah.   (我pre order咗ht 的, EB太大了)
回復 22# 佑係我

其實之前候活接受訪問佢自己話1:4好易「做」,可能以老細身份打擊EB咩都話易做,同時亦話1:4市場未成熟,再者話易做可以係指配件同服裝易搵料。
但兩位打工頭雕師都異口同聲話大比例要好Detail好難雕,要花更多時間同精神。

我覺得兩者響各自比例入面都做得好,不過HT枝榴彈砲膠得濟
對比dx10確實上色, 比例上都順眼同精細, 但不可同eb比較, 因為買得t-800都有情意結!
回復  佑係我

其實之前候活接受訪問佢自己話1:4好易「做」,可能以老細身份打擊EB咩都話易做,同時亦 ...
chungyuihing 發表於 21-11-2013 01:05 PM

我都要利申返

我覺得EB 隻BD 係好似好正的
但今次HT都出得好好

只係唔可以拎兩隻黎比因為唔同比例
如果HT都出1/4 T800 BD 真係可以比下
我覺得個樣做得好過dx10... 今次dx13算係唔錯
我自己覺得HT呢隻T-800係咁多隻之中最好的一隻, 不過我都係比較喜歡EB的1/4版本. 當然2者比例不同無得直接比, 因為可能有人會幾似都只會入1/6, 或是唔太似都會入1/4等等. 我揀EB的原因係因為佢出貨比HT早好多. 講真玩o左咁多個月HT先出隻"細隻版", 我就提唔起勁了. 我又唔需要選"最好"果款, 只要有貨, 價錢合理, 自己喜歡就買. 下下等"最好", 可能死果日都仲等緊, 因為技術一定會進步, 新版大多都比舊的好.

Howard講咩我又唔太care, 我寧願佢講少d, 花多d時間在"提升派貨速度" 好過話人出得唔好etc. 因為大家得過講字, 講咩都得. EB夠成日講到d figure係"宇宙級", 但大家都係出貨先見真章. 我覺得有樣EB比HT好的係佢有現貨賣. 我至少可以睇啱先買, 又需要洗下下等一年派貨. 感覺比較輕鬆d, 有mood想買就比錢~
比較一下,其實都冇壞呢。

邊間公司都好,
出得好就有人會買了。