Toysdaily 玩具日報

查看: 20027|回復: 45

HOTTOYS T800同EB根本無得比

因為兩者根本唔同,EB的確神,但SIZE要黎比根本唔公道,等同你拎隻12吋同隻MARVEL LEGEN6吋既黎比。

所以今次HT既1:6我係絕對收貨

帶左超更神似

最後黑皮軍
頭像被屏蔽
eb款樣老d, ht個款就後生d.
eb頭連埋身就麻麻. ht 好d.
當然係冇得比!因為hottoy細咁多難度更多而做到咁似!所以最後係hottoy勝過eb!
wongyingying 發表於 21-11-2013 12:57 AM

錯了!

頭雕大師 Yulli,Arnie Kim 都同意頭雕越大越難做 :67:
今次DX13真係ok呀,不過我反而想多謝EB,無EB隻800BD ,HT只會copyDX10個頭用落DX13度(同板一樣,唔會改),所以......EB加油呀XD
錯了!

頭雕大師 Yulli,Arnie Kim 都同意頭雕越大越難做
Gretzky99 發表於 21-11-2013 05:27 AM

1:4同1:6各有各難。
所以唔會拎黎比,
呢隻DX13叫好返D, DX10就細路樣
講真, EB隻洲長真係似好多, 係大隻冇位放先有入
(利申, 三隻T-800都有入)
第一隻冇對比, 當時覺得好似, 而家睇返係一個惡人, DX10就料靚, 樣kai o羅, 成個細路咁, 到DX12係暫時HT T-800頭雕最好,.但最似始終係EB
各有各好啦……1:4帶來係震撼…1:6帶來係滿足:77:
未取實物
但就咁睇各ching D相
我覺得好掂LAW
等待中我的第一隻T800
如果越大越難雕既話,咁我諗啲1:12應該會更似
睇topic 仲想入黎反對!!

點知原來樓主同我諗法一樣{:1_228:}
無野補充{:1_231:}
平心而論, 我不知為什麼硬係插eb, 又勁讚hottoys, 我本身都係hottoys fans, 但它的頭雕已經不是最似, 有人話公仔jer,但個人來講玩12吋, 都係因為佢似真人;

今次dx13, 只能講靚同上色進步了, 但似不似大家心裡有數, 1/4, 1/6 雕頭各有難處, 我畫開畫, 細緻既地方是難一些, 但當你畫大時, 是很難就到某個位或準確, 而且還要加很多功夫來將空的位置修補更加細緻, 心機,時間,技術不能少。

有時細的東西未必一定難過大的東西, 而且各有各難, 不能去比。

在玩家來講, dx13 收貨有餘, 但作為玩家,只想佢更似, 價錢貴,我都能接受,但最緊要似, 大貨同板有返7,8似或以上就好了。

兩間大廠努力~
今次DX13真係ok呀,不過我反而想多謝EB,無EB隻800BD ,HT只會copyDX10個頭用落DX13度(同板一樣,唔會改), ...
chika 發表於 21-11-2013 09:30 AM

完全認同師兄嘅睇法,好在EB鸁佢DX10成條街咋,
    如果唔係Hot toys一定唔會再發力改進,
    不嬲Hot toys都追住EB嚟打,所以上應該好有挫敗感的
dx 13cis much better than b4
頭像被屏蔽