Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 聖衣神話ex獅子OCE,好像沒什麼人買........!?

人地六樓話明冇閃有閃,你都屈人地閃?
一樓啲相罷明味精重,連原色版都偏向青金,仲無誤?
本來顏色問題,各人睇到都有出入,大可各自表述;但你硬係要人地跟你準則,要跟你中心而轉,就係問題;不過睇你都唔會反省架啦,你自己繼續單機啦
其實楼主是否戰姬大大的化身?
roundbun 發表於 16-11-2013 02:37 PM

係咪台灣人???
樓主除左色盲之外,重有執著:38:
1張古銅色,有10張金銅色都唔信多反而信少
頭像被屏蔽
照片又不是我拍的 關我屁事

實品就是這樣,怪我摟?
狂戰士 發表於 17-11-2013 01:43 AM

咁你又點解釋到,咁多ching自己影完同肉眼睇都同你呢張相完全唔同
我白痴定你白痴,大家都在心中{:1_205:}
我自己都有買,聽日我用白燈,就算唔夠光影,都唔會有種咁既白銅色{:1_203:}
頭像被屏蔽
此獅子OCE是金色無誤,
因已看過朋友的實物,
最重要是魂Shop價吸引,
本人家中玩具太多,要玩也不急於一時,
等幾個月很快就過,可必食炒貨,
而且個人覺得白襯金比藍襯金,
感覺上較高貴,所以已訂了2隻,
一玩一儲~:^:^:^
咁你又點解釋到,咁多ching自己影完同肉眼睇都同你呢張相完全唔同
我白痴定你白痴,大家都在心中{ ...
遺留 發表於 17-11-2013 01:46 AM

其實咩顏色咁又點??鍾意咪得囉!!cc山人真係要食藥啦!
1樓D 色溫又冷飽和又底 差唔多黑白照咁。。

調整左WB 同 飽和
1樓D 色溫又冷飽和又底 差唔多黑白照咁。。

調整左WB 同 飽和
神行步 發表於 17-11-2013 09:31 AM

多謝你的相, 簡直忠實呈現。

幸好我沒有相信一樓那張相, 照買現貨, 否則後悔。
頭像被屏蔽
回復 161# 神行步

呢張兩隻都似實物啦,條友連實物都未見過就成日「無誤、無誤」,一副眾人皆醉我獨醒嘅樣,真係聰明仔!
頭像被屏蔽
如果,佢入左貨,自己橫睇豎睇都覺得中伏,伏到要影自己隻實物開帖喪插,咁情有可原;條友上網揾張WB錯晒既相去支持自己論點,一味無誤無誤,正常WB果d相全部當睇唔到,除左聰明仔做得出之外,應該後無來者,將自己偏見成見當成事實全部,討論對佢來講係多餘。
一樣野顏色是會受周圍環景影響
假設實物是X顏色 - 事實
但是機乎實物是一定不會在相中展現X顏色的,只會展現受周圍環景影響左的X1,X2,X3.....顏色
大家上黎都可以話實物是A,B,C.....顏色,同時加相證明。底線係,隔住個網,post唔到實物。
冇錯,只係A,B,C.....顏色,唔係X1,X2,X3.....顏色。因為已經加左主觀變成“古銅色”等等。
但係加相證明係A顏色,都否定唔到另外一張影到B顏色而話實物唔係B顏色。因為兩樣事物已一齊出現。
好,咁問題就係A同B受左甚麽影響先有咁嘅效果。
如果有人硬係要話人 “加左閃光燈”(舉例),OK,咁係個指控。但係指控只可已停留係指控。你要有實制證據先可已令指控有力,更妄論指控成立。話 “因為相中是金色,所已好明顯係加左閃光燈” 咁都只係多多一個指控。咁:
“實物是古銅色” + “相中是金色” = “加左閃光燈”
都係原地踏步,一個未為事實的指控