Toysdaily 玩具日報

樓主: tonylee12003

[新品消息] shf 戰蝗號

咁代理一定好睇好非公認堆SHF
yugi 發表於 10-11-2013 06:57 PM

又未必, 有D死貨就算返得少, 但肯賣或買的人更少, 一樣會坐晒
really 次次出貨時才說CUT單
剛見到Y拍又有人放亞版人+車 &*),我上星期都是幫襯佢
如果買亞板返淘寶bid 好過, 可以再食多幾餐午反

下次出RX連車一定去訂
今次我都冇訂, 架車食左個魂SHOP價
不過好耐冇買玩具, 過到自己就可以
成SET 野隨左BLACK 的加拿大位差D, 其他在我心中已很完美
幾年前出既影月拍埋都唔係差BLACK 好多
如果買亞板返淘寶bid 好過, 可以再食多幾餐午反

下次出RX連車一定去訂
今次我都冇訂, 架車食左個魂SHOP價
不過好耐冇買玩具, 過到自己就可以
成SET 野隨左BLACK 的加拿大位差D, 其他在我心中已很完美
幾年前出既影月拍埋都唔係差BLACK 好多
剛見到Y拍又有人放亞版人+車 &*),我上星期都是幫襯佢
lktandy 發表於 11-11-2013 02:37 PM

炒價都值得推介?:38:
推介,比得起又開心咪得law!
戰蝗號最大問題係比例上細左一圈,座上去就唔好睇...

又如果唔係在TD流傳著,CUT單,唔夠貨...我諗呢架都難逃一跳,如果笨大再販呢架死硬!

又如果唔係在TD流傳著,CUT單,唔夠貨...我諗呢架都難 ...
warxv 發表於 12-11-2013 10:55

再版就死硬,  如果不再版的話, 炒價是否會繼續向上?

試問那會有一件比例完美的玩具,  從來Black和影月都是非常受歡迎的。  每次有一些受歡迎的玩具少貨, 因而炒起,   一定會有人出來彈三彈四, 希望價格回落。

記得影月初出時, 有些人指影月腰部太幼, 身形太瘦,  很像女性身體,   結果市面很快便售罄。

又如果唔係在TD流傳著,CUT單,唔夠貨...我諗呢架都難逃一跳,如果笨大再販呢架死硬!
warxv 發表於 12-11-2013 10:55 AM

就算沒有TD, 少貨的事實係唔會因而消失.

再販呢架死硬呢點我就非常同意, 歷來炒起的TAMASHII貨一再販, 9成都會插水
小弟反而覺得再版「戰蝗號」, 一定會不會插水, 有些人還會買兩部, 一部給Black, 一部給影月。  這部始終是世紀王的專駕, 有別以往的座駕,   在昭和系列的幪面超人電單車中, 戰蝗號是較經典的一部。
其實唔一定插水,回落返正常售價都好啦,真係有錢冇訂洗咩
就算沒有TD, 少貨的事實係唔會因而消失.

再販呢架死硬呢點我就非常同意, 歷來炒起的TAMASHII貨一再 ...
redfish 發表於 12-11-2013 12:08 PM

少貨不過本身會買既人就唔會太多.
如果頭一兩日有人講話架車比例座起來唔好睇,我想佢未必炒得起.真係喜歡的之前都買左跳樓價舊車啦.

呢架我係正常價入手.
少貨不過本身會買既人就唔會太多.
如果頭一兩日有人講話架車比例座起來唔好睇,我想佢未必炒得起.真係喜歡的之前都買左跳樓價舊車啦.

呢架我係正常價入手.
warxv 發表於 12-11-2013 15:49

第一日到貨已炒起, 這是鐵一般的事實。  之前?  即幾多年前?   是否真正喜歡Black和影月的玩家, 之前都買了「裝著變身」版,  不再買SHF。

現在買SHF新版的人, 其實不喜歡的。

P.S.那部電單車除了正常的坐上去外, 還可作其它用途或擺pose
姐姐好久沒交手,風采依然.

第一日炒起有幾鐵一般呢??我就340入,仲要唔係第一日,唔知炒唔炒,4千幾YEN我覺得合理啦,要講"正價"上星期日斗斗城仲見有影月,BLACK同車.

BLACK今次改良較之前SHF同裝著版都來得明顯,咁有吸引力好正常.
而我亦無指喜歡的買左之前就唔會再買,不過相對公仔,車的改進並不多,主要是顏色,其他細部唔算太多,咁之前舊版跳樓價不過百多,仲可以變兩款,按性價比而言新版吸引力相對細.
按以上理由我覺得新版咁都炒真係有D奇怪.
而且無人指出新版的不足之處我想係令到多左人追捧的原因之一.
咁講到又CUT又截多左人搵,多左人留意都確有出現.

PS.一部車放個人上去座比例有問題就係錯,咁錯左就係錯左係咁多.