Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[最新報價] 2014年12月 超合金魂 勇者王 GAOGAIGAR (官圖P46)

頭像被屏蔽
估唔到 Ami 重有得訂!!!!

頭像被屏蔽
kkwkkw 發表於 24-12-2014 10:35 PM
已訂AMIAMI, 用CREDIT CARD比錢, Thanks師兄報料.

佢出左運費了嗎,點解我重未比倒錢?

(

mythsgod 發表於 24-12-2014 11:09 PM
師兄, 我也會把運費加在貨物價格內, 但這是總價格, 不是匯率啊 , 以師兄的例子, 貨物 10000 YEN, 運費  ...

純討論。
運費既問題,我傾向計算在貨品成本中。
個人經驗,一次買5-6件貨品,運費大約4000~5000YEN。
每件貨品如何計算各自既運費?我選擇左「價錢比例」,放棄「重量比例」。
換言之,愈貴既貨品,其分攤既運費會愈高,與重量無關。

"74算"是基於方便比較旺角價/AMIAMI價哪個平宜
例如我訂左隻黏土人,3110YEN,74算後是230.5HKD。
(230.5HKD是指這隻黏土人的AMIAMI售價+分攤既運費)
與旺角價比較,就知AMIAMI買係平左定貴左。

頭像被屏蔽

Ami是預測溫度下跌非常準確的溫度計。。。例如,G7。現在仲有貨,所以。。。。。。

預測溫度上升就不一定。有時d訂貨秒殺,最後d貨都唔掂。例如,電鍍Mazinkaiser。。。。。。

【特別企画】「超合金魂 勇者王ガオガイガー」レビュー
完全変形を実現! “我々の待ち望んだ真の勇者”ここに誕生!!
http://game.watch.impress.co.jp/docs/news/20141225_681053.html

【特別企画】「超合金魂 勇者王ガオガイガー」レビュー
重厚で力強いシルエット、これこそが究極の勇者王!
http://game.watch.impress.co.jp/docs/news/20141225_681054.html

咁多合金魂機械人忍手不入
今次ggg真係忍唔到:46:
雖然在下未睇過,亦都冇入到呢隻勇者王,不過就覺得,呢隻嘢就算有買貴咗,都冇買錯,因為真係堅正,起碼正過未來合體(港譯:金毛獅王)多多聲,金毛獅王之所以炒得起,只是很多六,七十後的經典怨念物。
raymond11250903 發表於 24-12-2014 11:46 PM
佢出左運費了嗎,點解我重未比倒錢?

未比得,仲等緊。
Amiami 會不會寄出海外?
頭像被屏蔽
請問有冇人知CD JAPAN 大約幾時先出貨?
日本果面可能放緊假,我訂o左D o野 ,23號 amazon出咗貨,但都仲係o係日本DHL D轉運站,平時1日就到,而加預計要29號先收到:70: