Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: wongwong999

[其他] 見到咁多玩開玩具既人買KO LEGO HERO SERIES真係好失望

其實你地有無諗過點解一盒lego咁貴, 貴在喺邊? 點為止係負擔得起, 而你又覺得佢值幾多.
正版幾十蚊甚至舊幾水嘅人仔, 你唔好話窮人會選擇買老翻, 就算有錢人都會買老翻, 我喺深水埗就見得多啦, d人搶到好似唔駛錢咁.
錢字行頭係現實, 呢個香港唔會有太多好似樓上幾位咁正義, 因為價錢差太遠, lego又好似做唔到d咩咁(我唔知啦), lego逾黎逾貴, 老翻只會更瘋狂.
仲有內地牌子香港政府有能力禁咩? 心照了吧
riderkabuto 發表於 4-12-2014 12:40 PM
老深有一間成間都係賣假野

果間包裝到成間正貨店甘。{:1_237:}
各位師兄,千期唔好買,小弟貪平,已經中伏。 d  color 真係:time:
ricefan 發表於 17-12-2014 07:19 PM
果間包裝到成間正貨店甘。

where is that store? Love to check it out.
I buy real lego, if I cannot get it in lego (RARE SDCC or lego dont make it) I get SY and DeCool

I review them on my youtube page, so you can see the quality and judge if u want it or not, if it is crap i say it's crap quality.
https://www.youtube.com/user/digger318toyreviews
麵包超人 發表於 6-3-2014 05:28 PM
平有平玩!貴有貴玩!
唔係人人都負擔得起舊幾水買隻人仔,你地又唔講吓掂解
一隻人仔要賣成幾廿蚊 ...

原來要中產先可以買幾十蚊一隻人仔, 香港應該都係通街富豪.

玩既人一定係少數既.............又唔駛理會
我會經常去INS POINT買LEGO
亦會成日上淘寶睇下KO版有新嘢未,有落SSP買
除咗SY同DECOOL外,另一牌子博樂都做得越來越好
眼見LEGO MINIFIG SERIES1 俾人炒到二千幾三千真係火都嚟
好彩有博樂出呢SET 既KO
有好多隻就算真假擺埋一齊都未必分得到,但價錢就係十分一都唔止
如果唔係點解SSP可以賣到成行成市
有好多嘢根本就係LEGO自己造成
riderkabuto 發表於 4-12-2014 12:40 PM
老深有一間成間都係賣假野

果間好多DISPLAY, 好架世咁款架