Toysdaily 玩具日報

查看: 32875|回復: 38

[其他] 見到咁多玩開玩具既人買KO LEGO HERO SERIES真係好失望

無錢就唔好學人玩,唔該尊重下知識產權先,希望LEGO公司投訴下等海關做下野
平有平玩!貴有貴玩!
唔係人人都負擔得起舊幾水買隻人仔,你地又唔講吓掂解
一隻人仔要賣成幾廿蚊咁貴??
唔通要中產先玩得起??
依家咩都貴,如果冇哩d平版,小朋友連接觸到人仔既幾會都冇了!
平有平玩!貴有貴玩!
唔係人人都負擔得起舊幾水買隻人仔,你地又唔講吓掂解
一隻人仔要賣成幾廿蚊咁貴??
唔通要中產先玩得起??
依家咩都貴,如果冇哩d平版,小朋友連接觸到人仔既幾會都冇了!
支持∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼
係囉,唔明買舊假膠返去擺做乜。
有啲買既人尤其係買Iron Man果一班,應該係為咗搞Hall of Armor?
無錯, 用套Iron man 搞Hall of Armor 成本低D
好難下下買到呢個色o既 body, 有都要好貴
砌出嚟個 hall or armor 都係樣衰...隻腳都唔同
啲print又印到一撻撻
最正試過佢個膠袋邊封實咗super man 件斗篷夾硬搣之後爛咗 :DD

利申: 儲齊成套正版 marvel hero 但手痕買咗兩隻老翻睇下有幾甩皮甩骨:shy:
係LO,正版又唔係貴,品質仲有好十條街
市面出現如此的懷疑侵權東西,作為愛好lego的當然感到不快。

但有很多人買佢,也只不過是當那是一件玩具,一件平價東西,他們對lego沒有特別喜愛,不論是哪間公司出,正版好,翻版好,抄襲也好,他們並不太在乎...當然此類疑似不正當的東西,我是不支持的...
此類no copyrights的東西,我是不支持的. but I don't mind others to get what they want...
節日有學校派糖, 派筆, 我心想派呢D公仔, 都無不可. 睇住D細佬將IRONMN擲來掉去, 多麼開心.
講明我剩係見到D MISS1車車運走乍.
都唔係今時今日 x蒙都出左咁耐 叻高都唔理 不過佢都賺到開曬行 會唔會花錢告乜告物呢
Lego 好似對lego 積木無左版權.
回復 11# 種子c基拉
賺到開樂園...
有無見過 x蒙樂園
回復  種子c基拉
賺到開樂園...
有無見過 x蒙樂園
wilson3a10 發表於 15-1-2014 08:34 PM

都咪話冇可能, 強國有老番既老鼠樂園, 比哈蕉吉祥物等等.............. 分分鐘 x 蒙 主題公園已經起緊................. {:2_251:}
其實點份?? KO 定LEGO ???
好想入返iron man 同忍者龜, 但好怕買倒假....