Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 還有需要訂玩具嗎?

不久之前不是已經有post討論過嗎?
訂玩具是因為自己認為會平一點嗎? 那若果現貨平就是自己的眼光和分析力問題!
不過小生訂玩具從來只是想確保有一隻, 還有就是輕輕鬆鬆幾日或個零星期先出去攞~ 這才是為什麼要訂吧!
去思考訂價還是現價平來決定訂不訂是很費力的, 而且是很幼嫩的問題!
例如一隻你不喜愛的玩具訂價"肯定"平現價一半, 那就要訂嗎? 至於喜愛的玩具, 訂購時的價錢自己也認為"合理"才掏腰包俾錢吧? 那現貨平了, 甚至直崩, 那就是其他玩家的福氣啦, 你入的價沒變, 仍然是當時的合理價!! 覺得買貴其他人很多不合理? 那就是說當初的自己不合理!

Sorry, off the topic a bit. so my answer is: "Yes"! for sure I will keep pre-order for "limited items" (why limited version only pls refer to another older post):64:
回復 14# 小堅

期待期待,唔知會係雙子定係水瓶金牛成為我最後一隻EX黃金呢?
幾時會再販處女座?
我唔係粉絲, 係見幾正才想入1只.

假如我好想要某某, 我願意訂架. 費事出咩意外搵餐懵啦~ 至於好像今回人馬比多7草, 米當買旗仔.
下年2014年會再版雙子...
到時師兄可以入平貨...
小堅 發表於 11-10-2013 02:51 PM

嚇嚇

我都入隻
訂玩具既目的唔係要確定自己唔使去搶現貨咩?
現貨既價其實對我影響唔大....最少我唔使浪費時間車錢
但問題係呢兩年黎我訂玩具都要搶住去訂,訂完又俾人加價, 最慘試過收電話攞唔切第一轉要等第二轉白行一躺
真係大大減少我去訂玩具既意欲
頭像被屏蔽
師兄, 真的嗎?  那麼要開始儲錢了 , 別欺騙我純真的感情啊
mythsgod 發表於 12-10-2013 12:42 PM

上網傳的...
相信係出完十二金之後,或者最後一隻黃金之前...
上網勿認真,到時唔再版唔好打我...
:x

P.S. 不過上網真係有見到咁講,不過都有機會流野...

頭像被屏蔽
回復  小堅

師兄.....雙子座再販 幾個月前在 日本虎虎 已經有人預售 , 我也希望是真的! :handshake ...
mythsgod 發表於 12-10-2013 01:09 PM

我都希望係真...
平平地買多隻...
回復  小堅

師兄.....雙子座再販 幾個月前在 日本虎虎 已經有人預售 , 我也希望是真的! :handshake ...
mythsgod 發表於 12-10-2013 01:09 PM

可能出年先出隻限定OCE黃頭髮雙子座引下大家先:x
訂乜鬼野 !我都玩左 十零年 , 訂玩具次數一隻手數得哂 {:2_308:}
就好似近排隻日版大力士咁, 叫左朋友唔駛訂, 佢係要訂, 到來貨勒
我街買仲平過佢 舊幾 ,你話係咪呢{:2_326:}

做乜玩玩具要攪到自己咁煩??
我訂玩具既心態只係訂咗唔洗煩,又唔洗出果日周圍格價,有時唔得閒出去,過幾日出去拎又得。
呢 D 無形既方便,已經可以話係金錢。
上網傳的...
相信係出完十二金之後,或者最後一隻黃金之前...
上網勿認真,到時唔再版唔好打我...
: ...
小堅 發表於 12-10-2013 12:51 PM

我諗起傳說中的獅子胸像再版:x
我諗起傳說中的獅子胸像再版
yugi 發表於 13-10-2013 04:52 PM

個陣吹到仲勁過今次...
個次實牙實次話一定有貨...
最後乜都冇...
個陣吹到仲勁過今次...
個次實牙實次話一定有貨...
最後乜都冇...
小堅 發表於 13-10-2013 09:14 PM

個次吹到甘勁,但冇出,但原來有一個獅子頭以散貨在淘x流出了,....