Toysdaily 玩具日報

查看: 5958|回復: 37

[分享討論] 還有需要訂玩具嗎?

自從重高達1002和十五機【這隻我沒有入】後,很多時訂了到派貨都是現貨比預訂價平,所以現在真的唔知訂唔訂命運高達合金好?{:1_222:}
實有1間現貨價跟訂價看齊, 但碰唔碰得到都要睇你彩水 :78:
自從重高達1002和十五機【這隻我沒有入】後,很多時訂了到派貨都是現貨比預訂價平,所以現在真的唔知訂唔訂 ...
肥佬 發表於 10-10-2013 05:33 AM

你應該反問自己點解你要訂玩具...
而唔係出POST問仲需唔需要訂玩具...
件野如果好like我都會訂...好似MB00咁
又一個循環,到個個諗住現貨平時又會經歷一段炒貨潮:o
世事無絕對, 這幾次是街貨多, 如果來貨少炒得高, 你又會否是這想法.
還有需要買股票嗎.............?
幾時都可以係無需要,不過個市係咁又真係少訂左
我都想........不過好難
我就覺得如果件玩具自己好喜歡, 但又認為會少貨或極受大家歡迎, 就訂了好些.
真是極有既視感的帖子呢~
頭像被屏蔽
其實如果唔係限定,根本係無必要
小弟都玩左十幾年玩具,係近幾年先興咩鬼都訂訂訂,
特別神話ex,三四個月後先出嘅一件通販品,都要爭住訂,即日開訂即日截,
當中我覺得係代理同大舖夾埋做成,有心唔返太多貨,令到頭幾隻ex爭崩頭,
之後隻隻大家都癲晒咁去搶,加埋果其日元升到癲,咩都貴咩都炒,
大家又好樂意去訂,好怕無得玩,咁漸漸呢兩三年就做成左呢個風氣,
大勢係咁你都無計,訂都要搶住去,第二日就full晒,又唔係限定,
見大家又好樂於追住啲訂貨post, 我嘅選擇就唔玩喇,唔想咁辛苦,
而家咪一樣五字頭買到白羊,射手,係爭雙子,我唔信佢唔再版,
就算真係唔出,我都有隻強國模型頂住先

大大,自己衡量啦,每個人諗法同價值觀都唔同
其實如果唔係限定,根本係無必要
小弟都玩左十幾年玩具,係近幾年先興咩鬼都訂訂訂,
特別神話ex,三四個 ...
beckham 發表於 11-10-2013 02:33 PM

下年2014年會再版雙子...
到時師兄可以入平貨...
下年2014年會再版雙子...
到時師兄可以入平貨...
小堅 發表於 11-10-2013 02:51 PM

正喎!!!!!!!!!!!!!!!