Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] batman 1/4"

回復 30# chungyuihing

大家有咁團結,D單就唔會炒得咁勁啦……
回復 31# kimlam

心照啦
回復  mushroom

十月十日開始應該會好大變化,九月十八日開始call攞貨,一個月大限到,一係 ...
chungyuihing 發表於 30-9-2013 10:23 PM

我絕對等得……………………………………
如果跌價就好了
mushroom 發表於 30-9-2013 09:46 PM

我覺得有機會跌的
香港吋金呎土  屋企有能力收藏大物0既玩家其實唔多~
就算收藏在短期不成問題
日子一久  收藏與日俱增時  大物始終是一個問題
而且DX12 0既完成度其實已經好高~
雖然無1/4 0甘精細  但都已經很不錯了
在這樣的情況下  我諗好多玩家都會選擇放左隻1/4  保留DX12已經足夠~
我覺得有機會跌的
香港吋金呎土  屋企有能力收藏大物0既玩家其實唔多~
就算收藏在短期不成問題
日子 ...
任俠 發表於 30-9-2013 11:47 PM

我買左隻1/4 ironman , 其實無想像中咁大隻, 不過放唔到入櫃。
回復 23# Andrewbacigill

我想知差多遠?那個比較高呢?請問有冇人可以話我知HT的有多高,我還未有得攞!現在我只有EB的!:handshake:
Christian Bale 有6ft約183cm,1比4 (183cm ÷ 4)= 45.75cm
EB的Batman是約46.5cm高(連鞋的厚度及面罩的厚度),大慨跟真實差不遠吧!
HT的Batman是多高呢???:help:
回復 36# cc9394

唔出圖了,擔心又比一番,兩個企地台,ht由耳尖計只到eb頭頂仲要低少少,爭eb成隻耳的高度,eb batman begin隻耳仔長,ht耳仔短,ht地台又比佢高大概4mm,總括黎講有無地台計算ht都爭左差不多一寸,泊埋會俾比下去,唔靚,因為ht跟足18”,單單個人只有18”
我買左隻1/4 ironman , 其實無想像中咁大隻, 不過放唔到入櫃。
mushroom 發表於 30-9-2013 11:49 PM

0的盒先最攞命:cool:
回復 38# 任俠

係呀,所以最好拆出黎玩 :34:
但配件又勁多,又唔可以長擺甫士,只能橦篤企,因為長期屈曲膠會爛,全部PARTS都唔知擺係邊好 :$
回復 33# mushroom

可以參考下T骨,出貨時又少炒,但出得真係正,HT兩隻都出盡力,過左一輪,而家亞虎仲有幾多T骨少炒價同正價出售
回復 18# 任俠

其實都有少少角度問題,EB比較仰高少少個頭,個人喜好喇,我認唔出EB是誰,HT只要有正常燈光由上而下會十分相似的
回復 26# E神

兩睇喇,入左18“唔想再玩12”的,18“又出得少,慳好多 :he:
不過其實人地講得啱,眼球轉動會令12”不似,始終有機關,要遷就下,咪攪到唔似囉,其他無轉動的例如LOKI,超人爸爸等會像樣好多,IRONMAN又係同一情況,對眼要發光,隻眼難免要做大一點,變成大眼仔,古古怪怪,18“有好多空間,出來效果好好多呢
回復 23# Andrewbacigill

長久以來都有呢個問題,自古HT的波地都係大件過人,當時的說法是一個以12”計算,因為12“公仔麻,一個以真人計算,佢有幾高我咪縮返幾多,所以無話邊個啱邊個錯呢
回復  格仔餅

唔想講都要講,個個係亞虎放話已通知取貨,等佢bid得黎再攞都用左唔少時間了
交叉人 發表於 30-9-2013 07:25 PM

ht call完你之後要在十幾日內去攞
回復  mushroom

可以參考下T骨,出貨時又少炒,但出得真係正,HT兩隻都出盡力,過左一輪,而家亞 ...
交叉人 發表於 1-10-2013 11:45 AM

師兄我唔清楚……………………

係咪無正常價?