Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] batman 1/4"

Bill 都想佢D野出得好,,但技術有分別都不用咁潤bill bill ga,,,唔通有個會考30分個個同拿14分個個講"書並唔係咁讀ge,,,希望一齊進步
我自己又覺得唔應該將呢2隻figure去比較. 因為老實說, batman begins suit又真係一件膠衫. (就算比較begins同TDK電影的戲服都係一樣), TDK一定比較細緻.

我自己有EB 1/4batman, 我又覺得唔錯. HT的當然係好靚, 不過等下等下...都等o左一年....有少少似假如"三叔"出了一部手機, 之後iphone同佢講:"電話唔係咁出嫁, 等我出比你睇", 點知人地都出o左幾十個model了, 你先出一部新機...無錯可能部新機係好好用, 不過等唔到的人可能早已轉用另一牌子了...當然HT是figure界的一哥, 品質係好好, 如果出貨都可以快d就更好啦~

利申: EB1/4, HT1/4我都有訂, 不過HT果隻仲未派到我, 但我都好期待的~

唔係要玩捉錯處,亦非要惡意比較~
只是想大家可以睇得清楚0的那一個頭雕比較好~
我覺得EB的比較有神韻,臉骨的陰影位比較準確,HT的則無疑是比較精細~
就我覺得,兩個頭雕各有各好,作為batman及Bale的fan,都要擁有~
借用了樓主的圖,若不喜歡請聯絡在下,我馬上刪掉~~~:77:

1/4對小弟吸引力不大,最令小弟心動只有ht的頭雕。(eb的太油頭粉面了)

感謝師兄的對比圖!:64:
我覺得EB的比較有神韻,臉 ...
任俠 發表於 30-9-2013 11:52 AM

但eb只捉神韻,但太假太公仔,我不會買囉!

我自己好少會display頭雕, 一般都係收埋佢就算 (因為要睇唔到樣先係batman嘛~XD), 所以我又無點去比較呢~ 不過2隻造型唔同所以我都有入~

面型EB較似…………………………
小弟覺得兩隻都唔錯,分別代表唔同時段嘅Bruce,但我返宜想知道比例係如何計算?點解高度會差咁遠?:64:
回復 16# gundamgundam123

Ching, 講下笑者,無惡意,如果有把玩佢隻batman,絕對考你耐性,所謂創新的磁力腰帶真令人氣憤,配件互相吸埋一堆,千辛萬苦整理好一郁又掉晒落地,如果試玩過就一定知個設計唔work的,咁都出到街係咪奇怪呢?
回復 8# 格仔餅

唔想講都要講,個個係亞虎放話已通知取貨,等佢bid得黎再攞都用左唔少時間了
回復 25# 交叉人

巨物,始終係hk好難安置,
就算出得幾正,都令好多玩簽卻步。

:51:
回復  gundamgundam123

Ching, 講下笑者,無惡意,如果有把玩佢隻batman,絕對考你耐性,所謂創新 ...
交叉人 發表於 30-9-2013 07:22 PM

我明白ching的心情, 我買過2隻EB, 之後好怏買晒, 怕怕la,,,,但都希望EB有朝一日能做得更好, 一廠獨大, 不是玩家之福
ED的頭雕眼睛稍為細了一點, 其實做的幾近似的.
HT精細一點.
回復  格仔餅

唔想講都要講,個個係亞虎放話已通知取貨,等佢bid得黎再攞都用左唔少時間了
交叉人 發表於 30-9-2013 07:25 PM

如果跌價就好了
回復 29# mushroom

十月十日開始應該會好大變化,九月十八日開始call攞貨,一個月大限到,一係出多千五攞貨,一係平手出咗張單