Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Robot 魂龍星丸特價

想當年隻r魂拜亞蘭custom同shf 帝皇kiva,內外都雙膠紙,拜亞蘭仲要4層,內盒3層,
應該全部俾人開過,在2間大舖買的,我簡了整箱都係雙膠3膠,看來我真的太不幸了,
估不到大店這麼有時間將所有2手貨變返1手貨,他們人手非常充足,為了多賺幾十,
將整倉的貨都這樣弄...
mythsgod大大,你唔好去呢D店買玩具,全部2手翻新當全新賣,
,我買好多亞版說明書都冇袋的,又係2手貨,建議大大都唔好買,
我盒神話ex加隆日版仲要3膠,朋友從日本會場幫忙買,應該俾職員全部2手翻新幾次,
所以大大都唔好玩了:x

上面冇嘲諷大大意思,不過笨大出既玩具好多都雙膠甚至3膠,內膠盒雙膠都有,
如果對雙膠有潔癖見到就唔鍾意,請唔好再買笨大玩具,其他玩具megahouse 都有
由其代理由日本訂貨返黎,好多貨可能要加張港版問卷等等入去,就要cut開盒放入去,
所以全部雙膠紙,最近再版既人馬ex,全部盒底雙膠紙
早幾天也聽到 尋仇堡 店員準備訂隻開封品, 然後貼回膠紙當新品賣, 我當場冷掉了
mythsgod 發表於 2-10-2013 10:54 AM

有時見4眼肥佬收貨(日本買番黎)跟住撕走膠條(日本會寫明中古品),封膠紙當全新賣,所以買野好難小心,防不勝防
早幾天也聽到 尋仇堡 店員準備訂隻開封品, 然後貼回膠紙當新品賣, 我當場冷掉了
mythsgod 發表於 2-10-2013 10:54 AM

真係唔要得呀...........:blame:
我最攬憎尋仇堡, 冇貨收訂, 二手當新, 態度奇差. 但係開完一間又一間..........你好忍野:71:
我最攬憎尋仇堡, 冇貨收訂, 二手當新, 態度奇差. 但係開完一間又一間..........你好忍野
AK30 發表於 2-10-2013 01:04 PM

{:1_203:} 呢間野主要客源係大陸人、水魚 同埋 傻仔,梗係可以開完一間又一間啦 ∼
我最攬憎尋仇堡, 冇貨收訂, 二手當新, 態度奇差. 但係開完一間又一間..........你好忍野
AK30 發表於 2-10-2013 01:04 PM

開一間又一間,代表佢搵到水魚^^
頭像被屏蔽
已經係大大所講既大舖其中2間,如果連果2間都唔得,咁不如去sogo食貴貨算,
大大,國寶都有雙膠的,
唔知大大係孤陋寡聞,定買開D玩具咁岩冇呢D問題,
只想同大大講,雙膠非常普遍,如認定雙膠3膠=100%2手翻新,咁勸大大唔好玩具啦,
在工廠,部份工序由工人人手操作,俾工人摸過哂,已經唔係處女啦,
所有玩具你理應不玩

雙膠紙唔一定係二手
不過我係國寶買咗盒變形金剛係雙膠紙
有爛件,可能係2手
得閑去睇下有無得換
頭像被屏蔽
師兄, 百份之一百是我孤陋寡聞吧 , 但如果你硬要把製作過程和中古品拉上關係來護航, 我就真的 ...
mythsgod 發表於 2-10-2013 03:45 PM

我相信只係咁岩有問題,你話果個商場果幾間店有冇2手翻新當全新我唔敢講有冇,
但雙膠3膠問題就間間都有,係咪特價貨先有並不關事,
拜亞蘭果期剛出已經多人投訴從訂貨處收已經係3膠4膠,咁我可以搵邊個投訴,
你有怪癖一係就賣左佢唔好玩,一係就當例行正常驗QC補件等等照玩
頭像被屏蔽
師兄 我尊重你, 所以樂於和師兄作理性討論, 也樂於聽師兄你分享, 但師兄你這樣便罵人有怪癖, 真的一言堂 ...
mythsgod 發表於 2-10-2013 04:08 PM

sorry,我打漏左2個字,"如果"你有怪癖,我當然相信大大冇,
但如有就希望大大去多了解下依家D玩具出品過程吧
sorry,我打漏左2個字,"如果"你有怪癖,我當然相信大大冇,
但如有就希望大大去多了解下依家D玩具出品過程 ...
超級玩具迷 發表於 2-10-2013 04:24 PM

2手變全新的制作過程?
BANDAI野, 內外包裝雙膠紙真係唔出奇
玩左咁多年真係見唔少