Toysdaily 玩具日報

查看: 7646|回復: 20

[分享討論] 不如傾下邊間玩具店既display最正啦

成日都價錢價錢,依家好少有玩具店有心搞下display,我自己見過最正既唔係蕉人唔係hotoy,
係現時點一樓轉角位的,不過已經執了
個間有幾個大既櫃,有好多星矢,黃金一層,海鬥一層,哈迪斯的一層,
有時唔買睇返幾分鐘都開心,仲有d marcoss 同高達, 合金,
參考下點點擺post hahha

不過轉手已變成得返d盒了。。。。可惜
超人門口display櫃係大,不過後期又得盒既新貨
入面既medicom櫃就精彩既。

皆旺少去為妙就係人都知,不過有去都會去地庫睇下個medicom為主既櫃
同埋二樓有間有好多fw gundam 上晒色都好正。

大家又多唔多睇玩具店時睇下呢d? :)
HK的鋪有幾大,DISPLAY左仲有地方放貨?我情願佢D貨放好D咪鬼DISPLAY
呢個話題又真係好少有討論......
成日去 Window Shopping, 但又真係諗唔倒邊間既 Display 特別好....
樓主講既蕉人同埋雞旺地庫都係幾好, 但都堆得太多太密....
香港租金咁貴, 好難有店主可以有情景/場景咁 Display~
大多數都係企鵝式咁 Display ~
皆旺2樓最角位有好多display,星矢,gundam,fw,sic,超合金
正。。。。。
2009- 2010年時期o既船仔最好,
唔會太密,又擺得靚。
煙士二樓有間好少開,display得好亂,但個櫃都有唔少珍品,有個好高既龍珠食玩花梨塔
我好辛苦先買到一set四層,佢個塔竟然有幾十層:help:e+個塔好似去左一間賣懷舊野既鋪
其實都要係真心玩家先會display得靚,可能有d鋪既員工同老闆係玩家:p
蕉人以前幾靚,但近年亂左d,裡面都仲幾好,行過都會望下
普通得黎最多人睇既櫃應該係hottoys......
2009- 2010年時期o既船仔最好,
唔會太密,又擺得靚。
Garycharm 發表於 14-9-2013 04:34 PM

唔講唔記記得仲有呢間 @@
now many shop only display new item only............
宜家好多是笨大租了玩具店一廚窗賣新品廣告,如以前2樓賊船,超仁門口入去右邊果個,灣仔社團等
最靚可能係各大大屋企display
咪店雖然DISPLAY 野唔多同唔大.
但勝在用自己既風格去上色同埋將D 頭互配,
都幾得意架
其實十幾年前百貨公司睡記啲玩具Display好有心機做,訂做亞加力膠箱,入面就差唔多係當做情景咁做,今時今日都仲有用啲亞加力膠箱,但係就剩係啪完架模型放上去,純大堆頭哂冷咁做......
在下就覺得頑仔對面賣老變果間啲DISPLAY唔錯。
其實十幾年前百貨公司睡記啲玩具Display好有心機做,訂做亞加力膠箱,入面就差唔多係當做情景咁做,今 ...
katsumoto 發表於 15-9-2013 12:35 PM

呢個我有印象呀,
以前Kuuga裝著仲好有印象!
頭像被屏蔽
我看到最吸引人的展示櫃, 不是在玩具店, 而是在網路上看到的, 那是1名台灣的玩具收藏家, 花的心思和時間, 即 ...
mythsgod 發表於 15/9/2013 07:57 PM

真係超壯觀.......... :79: