Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 風火輪1/18 Ghostbusters ECTO-1A小小開箱文~

風火輪1/18 Ghostbusters ECTO-1A

此車來自電影捉鬼敢死隊續集,第一集此車叫ECTO-1

續集就將已老舊的ECTO-1翻新,變成ECTO-1A

↑拆啦~拆啦~

↑盒上經典的綿花糖鬼~

↑車頂配件細緻的分開包~

↑質子槍要這架ECTO-1A才有,先前出的ECTO-1並沒有~

↑原本想試試G.I.Joe能否坐進去~

↑果然根本坐唔到,唔夠伸腳~

↑剩係可以屈佢喺尾箱~

↑同從前的卡通版ECTO-1對比,竟然差唔多大~

↑不過架車真係好細緻好靚,正~

實在係太正,如果坐到人就更加正{:2_289:}
:love:很正啊!
我只有ECTO-1,沒有滅鬼裝置送的.......{:1_224:}
ECTO-1A實在多很多配置,很吸引~~

雖然3.75是1/18的換算,但實際上現在出的都不是真的3.75了(SW的會近似D),
如GI JOE, MARVEL都是大了一個碼近4寸,
如配1/15~1/16的載具才會上到車
回復 3# 大ken

最後試過,的確要1/15的車才能坐得下gi joe:cool:
不過咁靚既車…坐唔到人都無所謂啦~

在下比較鍾意第二集的這架ECTO-1A,覺得佢外形靚過ECTO-1
仲有理質子槍過下正~:love:
太貴,又怕氧化,所以無入!