Toysdaily 玩具日報

查看: 4388|回復: 25

[個人收藏] Toyz' Notez: Toyz' Museum

大家好! 我係筆記{:1_208:}隔左好耐無post文, 一黎返暑期工忙, 二黎自己懶:45: , 見近期得閒, 於是同大家分享下
前排去完大阪, 竟然比我係8魚有找既價位買到基度拉, 真係開心死:52:於是決定執櫃順便自爆一下

首先, 第一展館: 神像展館
個人認為櫃既燈光令神像更加莊嚴:64:

之後係第二展館: Assemble Borg展覽館
個人十分喜歡依個series, 可玩性極高, 我知道有隻模型都係咁玩, 不過試過之後發覺revoltech 既可動性更佳, 造型都較好, 所以大家不妨一玩

隻馬都係revoltech,唔記得係咩product, 條繩都係自己加既, 真係好型:36:

電單車可以話係依個series必買{:1_203:}

第三展館: S.I.C. 展館
無咩特別, 一圖流算:45:

最後展館, 亦都係重點推介: 怪獸展館

最霸氣既當然係千年龍皇~帝王基度拉:64:

估唔到Alien Warrior 可以做到爬行動作{:1_208:}

特別加插: 櫃頂展區

最後, 記得留下意見吹下水啦, 多謝!!:64:
set 佛像好正!! :71::71:
回復 2# beehive

我自己擺完都覺得有神明護體 {:2_287:}
好多都係好難搵{:1_206:}
assemble Borg 都可以買齊:71:
另類嘢,勁啊∼∼∼∼∼∼∼∼!
頭像被屏蔽
回復 6# EricBanana

多謝師兄讚賞, Alien果part 都擺左我成粒鐘:54:
回復 4# TsChoi

好彩姐,咁啱見到先入{:2_304:}
回復 8# Notez
assemble Borg 實物我都係見過兩三隻,個堆怪獸市面都好少見:Q
話說我都係山口式同好{:1_220:}
有d圖好細張, 睇唔清楚.
有d 神像都想入, 不過將神像扲黎玩, 又好似唔係咁好.
回復 9# TsChoi

咁睇黎我都幾好彩(暗爽中{:2_279:})
回復 10# mf_c2000

你係咪指D全家福細張?係既下次我再細分D影:36:
回復 12# Notez

可能係network 問題,
而家全部都睇到.

我諗緊如果夜晚熄燈+行雷閃行,
望住的神像同異形, 都幾正~
回復 13# mf_c2000

其實怪獸區係喺正我床頭, 鑊鑊一起身都見到基度拉同D異型, 真係人都精神D{:2_297:}
回復 14# Notez

或者怕暈返(訓返) ~哈哈
唔好意思, 隻基度拉, 係咪即係黃黃地白白地果隻呢?