Toysdaily 玩具日報

查看: 41844|回復: 155

[新品消息] 龍星丸 & SR三一又劈價

玩具店大戰又開始,老銅昨晚以四舊八出擊,未知蒸粉同一樓怎樣還手?
最慘之前在這兩間,訂了貨的brother,都唔知攞唔攞貨好。

SR三一,三舊六。

相關帖子

四魚八草都要七算半, 極其量只係合理價
係之前D舖估呢隻炒得, 開得太高

定價6000日圓, 4魚8即8算, 一D都唔算劈.

仲有頑仔Y拍60隻晨早玩完左, 孤仔和精X根本不需要理會佢, 除非頑仔返數以千計, 咁就唔同講法
但之前兩大店開訂,訂價差不多五魚半喎!
頭像被屏蔽
呢類貨行貨通常係咪要食死貨? 係既話無得同日版比, 精x幾大都扮睇唔到
頭像被屏蔽
呢類貨行貨通常係咪要食死貨? 係既話無得同日版比, 精x幾大都扮睇唔到
fatcheong 發表於 27-8-2013 05:04 PM

如訂了,真是要講句xyz,變相幫佢地找數。
如訂了,真是要講句xyz,變相幫佢地找數。
步京暈 發表於 27-8-2013 05:11 PM

咩心態? 訂嗰時都知價錢高過8算啦,
舖頭入貨唔搵消費者找數, 唔通搵政府找數呀?
咩心態? 訂嗰時都知價錢高過8算啦,
舖頭入貨唔搵消費者找數, 唔通搵政府找數呀?
DIG 發表於 27-8-2013 07:56 PM

Sorry, 可能我表達得不好,我的意思係,如果是貨源問題,求過放供,價錢貴左,很合理!
但如果是因為代理,要零售商食死貨,零售商又把這損失轉至我們,最後便等於我們代他找數,很不合理!
Sorry, 可能我表達得不好,我的意思係,如果是貨源問題,求過放供,價錢貴左,很合理!
但如果是因為代 ...
步京暈 發表於 27-8-2013 09:09 PM

師兄, 而家講緊做生意喎, 如果咁都唔識計數拉上補下, 不如好似亞視咁, 執o左去罷啦
頭像被屏蔽
樓主大, thanks for your info.

希望你睇開d, 其實你幫零售找嘅數, 唔只係食死貨, 你要計, 你還幫手找了水電煤租的數....呢d統稱營運成本, 訂玩具就忘記背後的因由吧! 落訂時應該覺得這玩具我願意付這個價, ok, 訂了!
訂完玩具覺得不合理, 不是零售不合理, 係覺得自己不合理嗎? 因為當時係自己做決定的吧?! 當時怎麼沒想到日後自己會覺得不合理呢?
樓主大, thanks for your info.

希望你睇開d, 其實你幫零售找嘅數, 唔只係食死貨, 你要計, 你還幫 ...
ToyKnife 發表於 27-8-2013 11:00 PM

我想申報,我不是魔神英雄傳的fans,所以沒有訂度。
當然明白,營商是有一定的成本,不賺錢,不能生存。
只係覺得,如因要食死貨,便要客人負責,有點很不公平。
頭像被屏蔽