Toysdaily 玩具日報

查看: 4968|回復: 18

[分享討論] 不吐不快~有D公司一定要讚,有D公司一定要鬧!!

是o甘的

我响八月頭AMI AMI寄左我七月尾到o既貨黎,物品如下:-

千值練奧剛 八千幾yen
連邦及自護腰帶各一 每條九千幾yen
一件cospa T-shirt 三千幾yen

合共連運費三萬多yen

但送來的奧剛右腳大肶塊甲係斷左一忽,而連邦腰帶o既扣有D英文字甩油!!我就email問可唔可以寄番去換貨同send埋相比AMI AMI,隔左兩日佢覆我email offer我賠償1500 yen比我仲話只係入番落去績分point度等我下次買野時用!!我登時嘩一聲'are u kidding me'我當然覆佢唔accept 佢個offer啦!!最後佢就話因為佢D貨係discounted左比客,亦因來貨價底所以退唔番比生產商所以冇得換貨(頂佢呀!!隻奧剛佢地仲賣緊有貨)並叫我寄番去日本當佢收番兩件items就refund個定價比我!!而所有運費由我本人承擔!!如此我就損失了來回港日運費!!有感同佢地買野係幾冇保障同o里間公司係幾o甘唔負責任!!

我比五個dislike比AMI AMI

我之後email比千值練話事件由來,佢地好快覆我話我o既情況只係可以退比AMI AMI處理因我唔o係香港店舖或佢地官網買!!但佢地話體諒我o既情况只此今次同我換件,指示我拆下右腳寄去佢葵涌寫字樓更換!!

當時我心裡係幾感激o里間公司,買左一件未玩就爛而無得換o既玩具係幾o甘唔開心但o里間公司肯同我換,我又可以得番一隻我鍾意而又冇缺憾o既玩具,所以一定要開個post讚揚下千值練!!我比十個like你千值練!!:71:
以下係送黎o既貨

者係賠返千五又可以換件 ?{:1_236:}

理論上係!!但唔好忘記仲有條甩左字O既腰帶!!
重點係樓主唔去信千值
佢只係得返千五羊 同埋一件爛玩具(見到都篤口篤鼻果種)
死啦,我好多野都幫襯左ami:69:

真係估吾到amiami係甘樣處理⋯甘真係好無保障,可能依架做大左,客務自然差
如果佢啲貨有discount係換來有問題時無得換,甘就吾係真discount或者要寫明無得更換囉⋯
上次只超合金勇者王獅子頭少左快件佢地都有寄返件俾我, 但係佢地系從另外新個一盒入面羅出黎俾我, 而唔系從B社度收返個補件。  所以我估ami應該系冇辦法同任何玩具廠商聯繫去解決玩具QC缺件問題, 所以有問題一系就佢地自己食左佢一系就玩家自付, 都幾危險下...
上次只超合金勇者王獅子頭少左快件佢地都有寄返件俾我, 但係佢地系從另外新個一盒入面羅出黎俾我, 而唔系從B社度收返個補件。  所以我估ami應該系冇辦法同任何玩具廠商聯繫去解決玩具QC缺件問題, 所以有問題一系就佢地自己食左佢一系就玩家自付, 都幾危險下...
阿米 咁處理方法. 對客好冇保障..........
噢~咁第日都要小心D...

so far未出過事...
Not only AMXAMX, 1999 and HLJ are the same.

I bought a Yujin Genesicgaogaigar from 1999. Upon arrival, the right leg was broken and detached.
They told me that they will not sent me a new one as this may be due to shipping issue. They just asked me to get a claim from the EMS as there was insurance cover for the mailing item.

Second time, I bought ALTER ARX 7 from HLJ, the left leg was glued and cannot move at all. I sent an email to them and they replied as " sorry, we cannot help you as this is out of stock now. You can send it back to me and we will give you a refund" But I need to pay for the shipping fee!
Then I sent to ALTER and asked them for help. They asked me not to buy parallel import again as they have no obligation to cover this, but this was an exception. So they sent me a whole lower half of ARX 7 to me without any need to sending the defect lower part to them.

ALTER service is really good.
Just like Sentinel too.
好彩睇到師兄個post,本來都打算o係果度買野,家下諗下先喇

話時話,佢D特價野真係平D
好彩睇到師兄個post,本來都打算o係果度買野,家下諗下先喇

話時話,佢D特價野真係平D
dereknov24th 發表於 21-8-2013 05:03 PM

平又點?一鑊埋你單!!:74:
頭像被屏蔽

回復 11# genesicgaogaiga

1999 個單點解決?
個盒有難? 如冇. 佢點可以叫你CLAIM EMS...