Toysdaily 玩具日報

[分享討論] [精粉][百厭仔]大戰觀賞區

跟減價一開始唔覺有問題,由始至終我都只係唔鐘意現時點班友平掃晒人地d野再自己貴賣
yugi 發表於 21-8-2013 09:51 AM

我都覺得係,點差都吾夠入時點班店主,佢地係鴉汚互頂互托價搵水魚,所以我吾會幫襯佢地⋯
兩邊都一樣差嫁啦,只要平,我唔介意
sumissum 發表於 21-8-2013 01:30 AM
我都係只要平,我唔介意
跟減價一開始唔覺有問題,由始至終我都只係唔鐘意現時點班友平掃晒人地d野再自己貴賣

我反而覺得鋪家掃貨冇乜問題, 因為掃貨都有一定的風險
賣方定得個價, 就一定計過有利潤, 放得出來, 就預左人買, 理得你是否鋪家.
鋪家一定是覺得有得做先會掃, 平過批發, 仲咁近, 加上細鋪冇乜數期, 同批發取貨和COD一樣, 表面上掃得過. 但劈得價的又有幾多會是好貨, 可能低未算低, 有坐晒艇風險.

冇錯丫CHING, 尋X寶佢地個幾個成日都見到去掃野{:1_224:}
買玩具姐...

話說孤交差唔FB... 唔代表佢哋唔睇FB...

小櫻就行188嘅... 兩間都會幫襯... 其實視乎邊間有貨同價錢...

佢哋兩間鋪都有電腦... 小櫻見過佢哋會上FB... Forum... check post... 加上路過熟客情報... 點會唔知對家賣幾多...

小櫻就$298買咗... 砌緊喇... 依家唔會買多盒嫁喇... 不過睇住;兩家互片都幾過癮...

不過... 中國人做生意... 唉...

小櫻上
好在我尋晚已經砌好左

話知佢地魚半一盒
customer beneift this time, 店員態度見仁見智la,,,,,好耐之前SSP 精X肥仔, 我買左盒特價SR合金, 俾錢走佢叫停我, 原來miss 左effect part, 我話由佢, 但堅持幫我找 (當時busy hour). 但整體2間service 都一般la,,,anyway, customer beneift this time haaaaa
我都覺得係,點差都吾夠入時點班店主,佢地係鴉汚互頂互托價搵水魚,所以我吾會幫襯佢地⋯
takeshi 發表於 21-8-2013 10:11 AM

而家鬥減好大程度都係玩家得益 所以我都冇咩理佢地fb打咩

但非常同意一齊托價真係最黑人憎 in's班友

呢d鋪要開曬佢地名 等玩家唔好中伏!!!!!
感覺好似富二代同爛仔打交

可能今日又有新戰線開出:he:
精粉試過訂貨遲大到
問佢點解
不同店員多多藉口
加上遇過串嘴店員
印象十分不好

頑仔
完全唔覺有咩問題
訂價不錯又準時 ( 不過而家有時反而貴過其他大鋪 )

不過如果你地班玩具大帝又大爺咁款
要個個烚熟狗頭咁樣 SERVE 你買野
相信無地方岩你
講態度下話........:he:

頑: 女性店員較木口木面, 但都不會串嘴, 少爺仔態度好, 識眼神交流.......(做生意老實)

精: 班後生通常熱心有禮貌, 但有時心情唔好會有"情緒", 深水總店老板娘玩親民態度好, 店長亦pro.....(但信和店試過開封品當全新賣, 要自己小心)

其實大多數玩家本身都有禮貌(唔該前唔該後), 從來無人要求店員做哈巴狗, 有"正常"待人態度就夠!:71:

青口最新攻勢  五星紅七蟹:he:
青口最新攻勢  五星紅七蟹
kuris_021 發表於 21-8-2013 01:23 PM

唔會好快又無貨嘛:x
唔會好快又無貨嘛
mudwk 發表於 21-8-2013 01:29 PM

得2隻:56:
得2隻
sumissum 發表於 21-8-2013 01:44 PM

如果係行貨,佢應該見過鬼怕黑,唔會坐重貨

咁即係好快又沽清?:58: