Toysdaily 玩具日報

[分享討論] [精粉][百厭仔]大戰觀賞區

我少買野, 想知點解大家咁唔鍾意[精粉].
照理店員不會影響你買玩具, 因為不見他們會推銷或者趕人走.
[精粉]總算可讓人逛逛商場, [百厭仔]只像貨倉買賣.
態度上也不覺哪個特別好, 或者哪個特別差.
精000開過先比人,我中過招
最好開多幾條戰線,低處未算低
[精粉 ...
onlineman 發表於 20-8-2013 11:48 PM

兩邊都一樣差嫁啦,只要平,我唔介意
其實fb係老闆打定係伙記打?
米青,覺得態度唔算好,重點係成日太逼入唔到去,想行個轉都唔得
頑仔,因為係攞野訂野所以逼d都冇所謂,不過之前係3樓唔多方便,成日有平野不過經常比人秒殺
大獲,佢地有睇TD post:@
大家無講到另一間

今日姑仔都係賣   衣死吾
[精粉 ...
onlineman 發表於 20-8-2013 11:48 PM

在玩家眼中只有四字:愈平愈好

精__作為批發
當然希望做到PRICE LEADER
但頑仔直接在日本拎貨
跳過代理、批發兩層
自然比出面平

作為玩家
你無「平」呢個優勢
又要牙斬斬做大佬
而家仲要無貨比
加上香港人鍾意睇人仆__、幸災樂禍呢個特質 (重點)
其他人自然有錯覺覺得玩家們都唔鍾意精__
精000開過先比人,我中過招
whitedol 發表於 21-8-2013 12:59 AM

我係mk店都中過招 底部膠紙仲要有哂塵:cool:
[精粉 ...

我而係信和既經歷
無錯精口唔會推銷野...
不過間中就有師兄畀佢串...
精口唔會趕人走...
但係間中有大貨到就會趕D客出門口...
我而係信和既經歷
無錯精口唔會推銷野...
不過間中就有師兄畀佢串...
精口唔會趕人走...
但係間中有 ...
小堅 發表於 21-8-2013 08:43 AM

最乞人憎係店員執貨之餘又要掛住吹水,成日過左一粒鐘仲係塞住門口唔入得
其實係TD見到精口口口 D劣評, 而家去到信和我都無再入去睇野或買野
有無大大有留意孤主都有追住頑仔減ROBOT魂?

FA UNICORN 同神盾都係頑仔價再減2蚊

Squall 發表於 21-8-2013 09:43 AM

孤主...暗中跟進, 雖然無facebk, 但有人係TD報料,

有平野就OK啦, 話之打到7彩

Squall 發表於 21-8-2013 09:43 AM

跟減價一開始唔覺有問題,由始至終我都只係唔鐘意現時點班友平掃晒人地d野再自己貴賣
其實我覺得幾間都唔見得係好.
不過又唔係時時都係咁,有時又係人夾人,

批發佬間鋪D貨擺位唔好搞到好窄,人多都唔係佢地既錯,
街知巷聞既肥仔好似都好耐無見佢啦.買左數次野so far都ok

Bid野佬其實都無乜大問題,雖然我都有過唔愉快經歷.
同埋佢地D營業時間真係好大爺.但佢地有好多野真係賣得平係事實

兩"熊"相爭,其實都係係模型之上者,真係長玩都唔會蝕入肉.
你又試下佢地會唔會拎D 神話EX黎玩?

陰謀論黎計,可能兩間夾埋扮有牙齒印去貨咋... :P