Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] Enterbay- Real Masterpiece NBA Collection - Lebron James

由於要等換件關係,比較遲先可以同大帝影相~ (本來只換互腕,換好返去真正玩時先發現原來拉筋褲褲頭都爆晒線....)

Anyway...

作為籃球迷EB的NBA series第3名球星-- LeBron James,大帝梗要繼續支持!
二話不說,先來摔角手般的招牌進場pose!

對於EB,我一向是又愛又恨。
愛佢在題材上,質數上嘅驚喜;恨佢往往在生產上總是有強差人意的情況。
來到呢個NBA系列,頭雕水準我個人覺得keep到。James我是滿意的。
另外EB無呃我哋: 每個球員素體均獨立製作,James明顯高大過Bryant一截。因此定價高一點我是接受的。
今次雙頭雕同樣地係笑樣 + 打波中表情。不同於Kobe, James係笑樣比較似:

但我比較唔鍾意NBA球員嘅爛漫笑容,因此無論自己Display同呢輯相,大部份都係戰鬥表情。
但James個戰鬥表情又怪怪...

但當配上運球及入樽等動作又突然好OK!

呢系NBA素體唔知點解好重手,特別係大隻占士,簡直係直接挑戰EB素體好睇唔好食嘅雙腳。
但今次明顯已改善不少,至少膝頭係夠力支撐,不夠的只是腳腕。
反觀買下一年多的Kobe, 已成軟腳蟹....

由於腳腕唔夠力,平衡力大減,喺唔用stand情況下set呢D pose, set 到我發老脾!

由於EB官方及Storm Toys籃架都略嚴太貴/大,我還是用回我的平民玩具拍照(至少個框同網啱比例丫~):

來一場James VS Kobe 1 on 1吧! James先攻!

換Kobe了!

Steal!

James: "No Way!"

In your face~ Slaaaaaam Dunkkkkk!!!!

WooooAhhhhh~~~~(呢個post James主場, Kobe 迷勿見怪:P)

Jordan 也來跟James合作一吓~

James assist pass~

Alley-opp!!~

三皇合照:

借Kobe的寶座來拍張Champion相:

上面讚過EB, 總結都講下一D投訴,希望EB可以後做好D:
生產質量真係有待改進,我自問不算嚴格,冇大花我都收貨,但兩件配件刀有大問題,搞到要去排隊換件,仲排鬼死咁耐....
有網友話今次James波衫物料比Kobe所用的較差,可能唔夠白。但其實夠薄,貼身D.  希望下次source到更接近offical波衫嘅物料。
請務必提升雙腳支撐力!
磁石手粒磁石一陣就甩咗出嚟, 唔該癡好D...
波鞋製作真係幾粗吓,今次比Kobe兩對更見粗燥...

下一波應該係Blake Griffin, 我自己麻麻地佢,到時有版再考慮(話晒第一次出白人NBA球員可能有驚喜!! 但如果出Dirk Nowitzki)
期待再之後我好喜歡的一Derrick Rose!!
Alley- opp同in your face 幾正.
Alley hoop 很正
其實今次隻JAMES真係算係禁,外表幾似,戰鬥樣擺入樽POSE最正,而且上肢夠大隻,表達到JAMES既特色..但最唔滿意係下肢,一個肌肉禁發達禁高大既球員,點解對腳可以禁幼,特別係大腿真係太幼...希望下一隻出得更好...好想佢出D.WADE
Good! Thx
VERY NICE!!! THANKS CHING
very nice photos thanks ching