Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: darknight

[分享討論] 2013 HK Ani-com UNOFFICIAL 選舉頭五位 (試試在彼岸公投吧~ 第一樓)

回復  mushroom

豪鬼入魔版呢~~~另外,  也喜歡這氣勢.
darknight 發表於 3-8-2013 11:10 AM

咁入吧!!

…………………………
已投下神聖嘅一票,
但係估不到咁多人投滿大人呢!:x
已投下神聖嘅一票,
但係估不到咁多人投滿大人呢!
qiy 發表於 4-8-2013 11:33 PM

He might be a joke character in the movie, but this figure looks very good though... Somehow Hottoys always make these supporting characters better than the main characters.

回復 32# qiy

坦白講, 我自己都意外自己傾向會訂, 話左唔想要, 但又鐘意個演員同原著mandarin(唔係改篇左嘅大咖)......其實戲中出場及在全國並總統面前槍𣪩人質真係好型~~~ 成個阿爾蓋達咁, 但點解要改到佢係一個起雙飛嘅咸濕伯父~~~:69:
回復 33# Macross長谷有洋

I LIKE THE TEN RINGS!!! IF POSSIBLE, REMAKE IT IN MY DRAMA AND GIVE HIM BACK HIS POWER~~~

左手

小指       冰封氣流:冷能量能暈眩對手或是使作用的目標溫度降低到絕對零度
無名指    精神強化:強化佩戴者的精神,使他可以在近距離內控制別人的精神,最常見的是使敵人產生幻覺
中指       電能脈衝: 發出電流,其強度決定於佩戴者的心智
食指       火焰脈衝:發出的紅外線輻射可造成空氣中的分子白熱化而產生火焰
大拇指    白光:能發射許多不同類型的能量,最常見的是激光束。也可創造強大的重力場,使作用對象被牽制於地表

右手

小指       黑光:吸收一個範圍內的光,形成絕對黑暗
無名指    崩解光束:摧毀分子與原子的鍵,造成凝聚力瓦解。但每次需要補充能量20分鐘才能使用
中指       旋渦光束:在空氣中形成一個高速的旋渦,可懸浮物體或讓配戴者飛行
食指       衝擊光束:能發出將近350磅的震盪力,也可發出強烈的聲波與電磁波
大拇指    物質重組:可以重新排列物質的分子與原子或改變它們的速度導致不同的效果。EX:凝結空氣中的水分子、鞏固氣體、從空氣的分子 中形成毒氣等等

qUOTED FROM https://www.facebook.com/notes/% ... %B9/487136261320413
回復  qiy

坦白講, 我自己都意外自己似向會訂, 話左唔想要, 但又鐘意個演員同原著mandarin(唔係改篇左& ...
darknight 發表於 5-8-2013 04:53 PM

初初睇預告嗰陣,見佢帶住十隻介子。
仲以為佢會呼應反第一集,光頭佬嗰個ten rings啦!
點知。。。一啲關係都冇,真係啞咗!
不過,滿大人個版真係做得唔錯。
值得期待!
回復 36# qiy

好多師兄未睇前都話有呼應. 我惗劇本本來有, 但為求簡潔明快CUT了, 把代表中國的MANDARIN矮化醜化. 我自認係中國人, 不過係5000年文化果個.
豪鬼,滿大人最驚喜,必入
回復 38# ren827

豪鬼今日問過KIDS LOGIC, 還未有定價.... 要留意佢地FB :unhappy:.https://www.facebook.com/kidslogic
滿大人figure樣老,但是手不老。
手背仲幾白滑吓...
回復 40# vfaiyuenv

女人月月打BOTOX; 滿大人就日日食(長)春藥~ :43: