Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 2013 HK Ani-com UNOFFICIAL 選舉頭五位 (試試在彼岸公投吧~ 第一樓)

一時時!但相對最初我接觸HT ge IronMan Mark IV,佢吸引我即時訂!但今次見 PlayImaginative Ir ...
BigOil 發表於 31-7-2013 10:20 PM

我相反, 我對ht各大咖ironman無衝動。 除左space suit夠突別另計!
各位師兄,有興趣投票嗎????? 請移玉步吧~~~ :35:

http://figurehobbyclub.tw/forum/ ... thread&tid=9214
如果Pi 1/4  3字 應該多好多人買。
我覺得 Play Imaginative 最尾可能只可以好過 NECA 1/4 Ironman 小小,
因為到現時只係見到雕像,究竟活動 ...
borisasf 發表於 31-7-2013 07:30 PM

我星期日去時PI現場有工作人員俾咗隻1:6嘅Ironman在場人仕試玩,可動度好唔錯,關節卡卡聲好實凈。合金比例好高。
只係4K多一隻真係好難突破心理關口~ 再者size都係問題
但正如 Darknight兄嫂講1/4d details位清楚好多(我都係好鍾意D油壓位!) 大比例+合金連個質感都唔同晒!
好想(亦應該只能夠)收藏一隻。
之前ENTERBAY初出1/4時已覺得呢個size屋企最多只可入1-2隻,真係要精挑細選!!
所以今年動慢我都無乜點睇HT 野,因為其他廠既展區有好多正野!
如果Pi 1/4  3字 應該多好多人買。
mushroom 發表於 1-8-2013 10:47 AM

無錯! 不過HT都好野, 聞倒棺材香. 個HKFC專訪HOWARD講明(個價)有無人承受倒呢? 所以CENTURION等通通變回膠版IRONMAN.:45:
回復 19# Satogill

謝. 雖然各花入各眼, 但D油壓同格勒底位真係好正. 不過唔知會唔會好易爛:69:... 我有訂過1:4合金BATMAN, 真係合金唔係日本超合膠! 但成也風雲敗也風雲, 咁大隻SUPER ALLOY個價好乸利............ {:1_229:}
無錯! 不過HT都好野, 聞倒棺材香. 個HKFC專訪HOWARD講明(個價)有無人承受倒呢? 所以CENTURION等通 ...
darknight 發表於 1-8-2013 10:49 PM

變回膠版收1500????????

咁鐵版咪2500?????

不過就算2500, 都應該多人買。
回復 22# darknight

其實Ironman做大隻用合金我可以理解, 個感覺會更deluxe更正!

但我覺得新o個批DC Hero其實唔需要~ 一來個質感又唔fit, 二來由搞到個價貴晒~
唔通係license上有衝突??
成個SHOW,小弟最期待呢幾年野。

回復 24# Satogill

超同意. 個超人不倫不類.... BATMAN我明, 佢嘜能力都無當然要幅甲. 但超人喎, 皮都係STEEL啦, 洗嘜幅甲啫~ {:1_204:}
回復 23# mushroom

搏懵嘛~~~~~:72:
回復 25# catcat

我都係有感動~ {:1_231:}

回復  catcat

我都係有感動~
darknight 發表於 3-8-2013 10:27 AM

street fighter 最有驚喜!
回復 29# mushroom

豪鬼入魔版呢~~~另外,  也喜歡這氣勢.