Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 動漫排隊訂12"後感...

如果你係一個人去排,跟住訂些貨,想好價放出去賺點外快都好正常,因為你付出了相對的體力和時間,但如果你 ...
路易少尉 發表於 28-7-2013 10:15 PM

我自已訂了mark33, 幫朋友訂左烏鴉同Tony.
朋友自用定賺點外快, 我都不清楚.:38:
Ching講得好!要有收獲就一定要有付出!
我都好明白點解其他Ching點解咁激氣,HT的確安排差又唔夠細心...員工態度又差..
雖然係咁...但各位玩家師兄都心知肚名....佢出既產品的確係正...所以都係要乖乖地去排....
而至於排隊黨炒賣問題...我同樓上師兄同一個觀點...
在商言商...如果你係候活...有錢賺唔通唔賺??
不過問題係可以解決的...但係要自己再付出多d...
我係尋日朝早6:30就去會展排...頭50個拎頭籌...
入到場唔洗一個鐘就搞掂..(其實可以更快...因為第一次去排錯隊...)
早起既鳥兒有蟲吃...呢個係鐵則.....
所以樓主所講既正正都係我既想法.....
亦留言支持下樓主...
祝 早日拎貨~~:71:
樓主可能都攪得請人排隊,用咗大智慧去購錢,又要花時間揾人,都唔係不勞而獲呀!所 ...
BigOil 發表於 28-7-2013 10:26 PM

我應該算是最早入場個批, 但如果咁早排都買唔到,
試過一次咁Q辛苦, 真係好想買就會貴dd比人賺算了.:(
真係當晚睡覺, 對腳好不舒服.:cool:
絕對認同C兄既講法! 世上無不勞而獲...2者我會選後者,即付出多一點時間...
炒賣是避免不了的問題,有需求 ...
EricBanana 發表於 28-7-2013 10:59 PM

同意.:78:
炒賣是避免不了的問題,有需求自然會炒起...
我自己接受唔起既炒價, 我都寧願玩少件唔會死.
不玩12", 玩超合金law. :x
所以一係付出多一點時間同精神.
無時間唯有比d辛苦錢人賺下.:38:
個重點唔係唔肯付出或排隊,而係連排隊既機會都無
排隊=先到先得,绝对公平!
但排隊黨都有付出:he:,係,都要插下隊,打下尖,一拖十的!
:70:我今日前前後後排左接近4個鐘先訂到tony、33及鴉~~~~~~~~!

Support 樓主 and I just don't understand why some people can make it sound like Howard committed a crime and have to X his whole family.  I am just speechless when I see this kind of comment.

Line up is wrong, 派籌 is also wrong, on line pre-arrangement is just a show and still can't make it due to work, pay a few hundred extra is supporting 炒家 and is a crime.  Actually if all of the above do not sound good to you, you can still order from the shop a few days later, seriously what is there to complain about and make such a big fuss!?

HT can perhaps do better and react better but again it is always easier to say than do.  The crowd is even larger and crazier than last year is a fact and HT probably didn't expect that either.  Also the signature thing I believe may be related to the new custom law and that does delay the whole process a bit.

In summary just very much agree the saying 要有收獲就要付出 and those who did not do anything and not willing to do anything, should just give up and play something else!!
{:1_217:}{:1_217:}{:1_217:}{:1_217:}{:1_217:} 企到腳仔軟{:1_212:}
個重點唔係唔肯付出或排隊,而係連排隊既機會都無
anowyc 發表於 29-7-2013 12:43 AM

場入面排應該無得打尖掛.{:1_236:}
排隊=先到先得,绝对公平!
但排隊黨都有付出,係,都要插下隊,打下尖,一拖十的!
南斗水鳥拳 發表於 29-7-2013 12:50 AM

插下隊,打下尖,一拖十的!
哩d真係無計, 報警都無用.:42:
頭像被屏蔽
企到腳仔軟
逆天原罪 發表於 29-7-2013 05:25 PM

me too:help:
我今日前前後後排左接近4個鐘先訂到tony、33及鴉~~~~~~~~!
弄內洋太 發表於 29-7-2013 02:20 AM

排左接近4個鐘先訂到.
其實差不多, 人多HT本身又慢.:unhappy:
回復 42# iwillneverlose
咁就真係一個謎{:2_300:}