Toysdaily 玩具日報

查看: 21175|回復: 75

[分享討論] 動漫排隊訂12"後感...

第一日開埸就入場, 主要係同朋友聚下.

仲有係拿黑JORDAN 23同排MARK 33.:43:

一入場先去排HT, 因為一定勁多人.

同朋友一齊排傾下計, 時間好快過,

都排左好耐先訂到. 企到好累.:oh:

之後去EB拿JORDAN.

都排左好耐先拿到貨.

仲見到傳聞既EB震店之寶.:handshake:

拿完貨, 周圍行下,

拿下小禮物.:x

中華英雄game, 送啤牌.

Line, 送左大環保袋, 扇, 記事簿.

再影下d cosplay小姐.

太約3:00pm離場.:43:

動漫排隊訂12"後感...

我真係不明, 點解咁多玩12"既大大,

會嘈要排隊, 都不係第一日玩12"架啦.

買野排隊, 多人排得耐係好正常.

同埋我覺得係會場排隊既環境,

真係舒服過排後樓梯同旺角街邊好多.

至少有冷氣同不洗日曬雨淋.

仲有排隊其實好辛苦. 我真係排到腳痛.

我本人係MARK 42同Batman櫃先開始玩12". 所以排隊經驗不多.

世界上每個人都為生存而努力, 人地真係去排隊係有付出先有收獲.

排隊排大半日賺你三幾佰其實不係好過份.

(我不反對也不鼓勵排隊賺錢, 哩d係個人選擇)

我不明有大大既不想付出金錢, 又不想付出時間.

咁即是想點? 世界上係沒有免費午餐的.

我覺得有大大想得太多.

如果真係接受不到, 真係早日回頭, 退出玩玩具.:78:

比我簡, 我寧願正常去返一日工,

比多三五佰比人排好過, 返工都無咁辛苦.

幅圖其實講得好岩. (圖出自whatsapp群組)

所以想玩玩具, 就要努力搵錢買玩具.:71:
哈哈哈:x
尼度好多人想不努而獲架:34:
大大講嘅冇錯
冇付出冇收穫
我甚至覺得艾未未非常聰明,動員力極強
只可惜有人唔守遊戲規則
令呢個遊戲變質
第一日開埸就入場, 主要係同朋友聚下.

仲有係拿黑JORDAN 23同排MARK 33.

一入場先去排HT, 因 ...
玩玩具好過益JC 發表於 28-7-2013 08:38 PM

但同一個節目德哥講過:玩具係要黎玩唔係要黎炒架
哈哈哈
尼度好多人想不努而獲架
ckc882000 發表於 28-7-2013 08:44 PM

人人都想不勞而獲
但有幾多人可以咁好彩.:unhappy:
超級同意呀師兄{:1_219:}
大會都覺得有問題, 咁1定有道理{:1_204:}
但同一個節目德哥講過:玩具係要黎玩唔係要黎炒架
ilovetoys 發表於 28-7-2013 08:53 PM

其實係咩節目?

玩具係要黎玩唔係要黎炒架, 岩.
我相信大部份大大都有試過玩具入手後, 街缺貨後被炒起,
個價加左30%~50%.
都忍不住放手等平返再入. 我都有.
但是極少(因為多數入得都好有愛).:x
好似真三一炒到咁, 我都無放.
大大講嘅冇錯
冇付出冇收穫
我甚至覺得艾未未非常聰明,動員力極強
只可惜有人唔守遊戲規則
令呢個 ...
haha_muse 發表於 28-7-2013 08:53 PM

有利益自然多人叉隻腳入去.
無計.:unhappy:
大會都覺得有問題, 咁1定有道理
bigtomm 發表於 28-7-2013 09:03 PM

請說明?
我想知.thx:64:   
唔係不勞而獲嘅問題,係有無需要咁樣排隊,如果佢同電影公司有合約只能係動漫節出售的話,咁排都無計,但唔係呀嘛,點解一定要人咁耐隊,網購唔係做唔到係HT唔做呀嘛
唔係不勞而獲嘅問題,係有無需要咁樣排隊,如果佢同電影公司有合約只能係動漫節出售的話,咁排都無計 ...
lawheitung 發表於 28-7-2013 09:09 PM

唉!尼d問題都要問:38:
唔係不勞而獲嘅問題,係有無需要咁樣排隊,如果佢同電影公司有合約只能係動漫節出售的話,咁排都無計 ...
lawheitung 發表於 28-7-2013 09:09 PM

如果網上訂, 其實係咪都要去門市比錢拿訂單?
咁都係要排.
但講真HT管理都有問題.:42:
我排隊時見"大雄朋友"同d staff好似好熟.
所以好多野我地小玩家控制不到:38:
多人訂咪長D時間比人落訂囉,裝多兩部收銀機囉,出定D單囉

我唔明,其實 hot toys 點樣厘定由早上大會開門都關門,只可以畀有限數目人數去訂,佢條數點計?  依家印張紙o者,佢都攪限定,點解唔可以個個有心黎排都可以畀佢,最多好似銀行咁,就黎關門就截龍咪好囉,人人有份有機會唔好咩。