Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] GX62 太空保衛者

子母機變型合體色水無問題, 但放在其他合金魂排排企就吾掂, 變成大人和細路, 失去合金魂意義!
氣勢! Y記做得又大過頭, 都應該合些比例好少少! 合金魂氣勢!
再加幾張相.

都係飛機mode型d.

光頭老一名.......

雙矛合一..... ...
馬仔 發表於 26-7-2013 11:27 PM

真係好細。。。。。。。。。。。
已入手

非常滿意
除了太小支,其他都好。。。。。。。
呢隻細兼貴, 買唔落手{:1_216:}
計比例,呢隻要有咁大大得咁大的。
我嗰隻上色mama
除了太小支,其他都好。。。。。。。
bob2007 發表於 27-7-2013 03:37 AM

我反而覺得比例好岩,冇理由好似宇宙大帝和六神合體甘大,
群雄那個太大份;
另一驚喜(個人)今次個盒大小幾好,對於我個人通屋都係玩具的易於收藏.
我都覺得大番小小會好D,不過細d拿上手玩會好控制d。

子母機變型合體色水無問題, 但放在其他合金魂排排企就吾掂, 變成大人和細路, 失去合金魂意義!
氣勢! Y記做 ...
moorhk 發表於 27-7-2013 01:03 AM
氣勢! Y記做 ...
moorhk 發表於 27-7-2013 01:03 AM

合金魂意義係乜?

GX-01 係好大隻?
越出越大想賣貴d 先係本末倒置
按比例, 幾個機体合体 or 母艦級機体大隻係可以接受
但太空保衛者只是由一架飛機變型, 太大隻根本就唔合理

相信合金魂的設計師一定參考過比例先決定呢個呎吋, 如果唔係, 出到六神咁大, 肯定又可賣二千, 仲好搵
我有個希望, 就係太空保衛者可同奇蹟 15 機撈埋, 15 機分少少份量俾太空保, 太空保就分少少完成度同品質俾十五機, 咁就 perfect 池喇
玩左一陣,好滿意

當然我都想佢大隻D,起馬都好似大武士咁喇,價錢方面都OK,設計同變形唔錯同埋合金比例OK.
回復 38# Agito

Agree!!昨天都入咗,了咗兒時心願.
我估佢個size就番sr合金吧,我個隻上色都有小花,在金色標誌上,好外眼。
我都有買Y記的,display我會放Y記因為夠大,b記就好玩d。
回復 40# toylover

但按比例太空保衛者無理由細隻過大武士