Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] GX62 太空保衛者

我見好大個盒=-='
但隻本體係唔係只有SIC大小?
果汁先生 發表於 26-7-2013 10:54 AM

有人比較過 , 同六神合体 隻腳 ( 人型 ) 差唔多
:36:       thanks
回復 12# 馬仔
支持想法, 買玩具以喜好去決定入唔入比被價錢牽著鼻子走開心得多
飛機型態時也很美...:71:
:71:好圖.............
頭像被屏蔽
如果唔戴頭盔,又係細頭仔一個,咁其實個頭身比例同Y記版差不多。
我回去加其他合金魂相作比較。{:1_197:}

quote]我見好大個盒=-='
但隻本體係唔係只有SIC大小?
果汁先生 發表於 26-7-2013 10:54 AM [/quote]
隻隻都千幾二千, 真係太.....
回復 6# hillscheung8234
大概同黃金EX差唔多高.
再加幾張相.

都係飛機mode型d.

光頭老一名.......

雙矛合一.....

同大武士比, 當年差不多價錢.............
玩羅白魂無分別,只系大少少! 做大些少吾會死者,上隻61就上色差,外型似未上好色,今隻就玩宿水,賓Die而家真系,今集好就下集差,宜家D鐵和顔料成本貴嗎?
THANKS FOR SHARING:71:
大武士當年真是有盲目追求完全變形而失敗的教訓
有乜理由要做兩個頭完全變形? 做個細頭遷就robot mode, 照樣可以收起塊面做車mode,只不過細D
另加大頭做車mode,要車mode完美就換頭; 佢其他parts都做左換件的option parts(背脊), 但呢度就追求完全變形, 真奇怪
所以到左大帝, 空雷王變大合體時對腳掌就索性一定要拆出黎,用唔番落大合體, 毫不執著完全變形,但咁又矯枉過正; 我覺得佢可以用腳掌反出黎變成大機械人拳頭(即係好似呢輪麥記車仔反轉四塊外殼變第二款車咁),再另加一組外形優先的腳掌及拳頭做option parts就perfect勒
出到呢隻danguard Ace,我覺得笨大真係汲取左以上兩劑的教訓, 因為danguard Ace你要完全變形係可以! 一件parts都無多出黎, 唔駛額外加任何野, 子母機都可以獨立企穩!
你要外形優先? 拆拳頭, 換收納了背翼的parts, 胸口有變形優先的可收納車輪版, 外形優先的噴射武器版, 同埋新規車輪版(用呢組就不用在小腿拉出車輪都企得穩), 連頭盔都比多個唔可變的你, 完全full options! 滿足哂想完全變形的fans, 又能滿足外形優先的fans, 真係驚喜十足。
所以細還細(其實做到大武士咁高已經好好多, y記個件以非合體黎計其實又大得滯), 呢件仍然係十分之值得珍藏的好玩具黎!