Toysdaily 玩具日報

[改造交流] 為貓女作好準備(新增眼影胭脂測試响PAGE4)

回復 46# sunrise1234

關於加深眼影同臉龐顏色,小弟就未能幫助長因為今次只係試咗用邊隻顏料。
但上網見一般人偶塗裝係用一支支有啲似蠟筆的塗料,用砂紙整成粉壯再塗上去!
因為粉壯會化得靚啲!
小弟打算嘗試用真正的化裝品,為貓女化裝!
但係小弟並未收到人偶,所以未能測試!
我都剛攞左貓女,等我試下先,謝教學:64:
但聽講用人既化裝品塗裝會對個頭雕唔好~~當然我都係聽返黎,其實我都想試,可惜我心臘比較細:shy:
回復 50# ice169

其實,理論上唔會。
始終人嘅皮膚會比較敏感,
所以化裝品嘅成份唔會用啲腐食性太強嘅物料。
但係因為腐食性低,所以食唔到落去人偶。
會好容易脫色,情況就好似你著黑色衫,個靚女响你個肩膀度瞓咗!
佢起身之後你件黑色衫就。。。
所以要噴多層力架上去,保護啲顏色啦!
回復 51# qiy

明白哂~~好想快D睇到ching你出既教學:71:
回復  qiy

明白哂~~好想快D睇到ching你出既教學
ice169 發表於 31-7-2013 04:00 PM

動漫過後有時間再玩下呢隻嘢!
已經買咗啲嘢返嚟,星期日可以玩下。:^
到時再Update比大家啦!{:1_214:}
但係依然唔係攞貓女嚟玩,因為未派到我呀:sad:

之前有師兄問我用咩顏料比貓女加深眼影同嫣GI

之後我諗咗幾諗,不如試下用返真正嘅化妝品啦!

今次當然又係佢TTM19MODEL

HI!! 咁多位!{:1_220:}

好啦!一講起化妝品,大家唔使驚唔使用到老虎嗰高級化妝品嘅。:cool:

呢啲吉豬島12蚊一件嗰啲得啦!而支卸妝水就係有次响旺角派嘅。:D

唔係攞老虎少少啦!唔知嘅...:shy:

首先,當然要試下支卸妝水會唔會卸埋人偶個樣啦!{:1_215:}

今次大膽啲,一嘢車落去!{:1_214:}

當然係冇事啦!:67:

好啦!上埋啲眼影呀....GI(由於唔記得影過程SKIP咗):69:

上咗可能唔係太覺,等我卸半邊面睇下啦!{:1_207:}

再卸埋另外嗰邊,即刻回復男兒身。{:1_196:}

多謝收睇...BYE:64:

連真胭脂都比師兄諗到。正。。{:1_208:}
連真胭脂都比師兄諗到。正。。
jackfiend 發表於 6-8-2013 10:52 PM

我都係試下咋!咁大家都係顏料啫!不過上咗胭脂之後如果想固色的話,就要噴一層力架啦!
又真係work喎,等睇貓女化個靚妝
回復 57# willywonka

我都好想快啲有貓女嘅親身示範,可惜仲未派到我呢!
已經有成兩個星期冇旭過啦!
回復 58# qiy

貓女我無訂到,但係手頭上自組緊asajj ventress,我諗遲下都要請教一下ching點樣化個靚妝:64:
大膽假設,細心分析:71:
期待你替貓女化嘅靚妝:43:
回復  qiy

貓女我無訂到,但係手頭上自組緊asajj ventress,我諗遲下都要請教一下ching點樣化個靚妝
willywonka 發表於 7-8-2013 12:27 AM

期待師兄嘅大作!
回復 60# 上帝

人一世物一世,乜都要試下嘛!只要有冇咗個頭雕嘅決心就得啦