Toysdaily 玩具日報

[改造交流] 為貓女作好準備(新增眼影胭脂測試响PAGE4)

{:1_229:}上次頼野,較到咁:68:樣,原來用雙星油,感謝萬分:77:
多謝師兄分享

但小弟想問隻 雙星油性油(細細支的) 係唔係當smoke eye咁化 ??
多謝大家嘅支持,你嘅支持係動力使我哋繼續分享的:shy:
謝謝qiy兄的用心&熱誠的有趣教學分享〜
火宅之人 發表於 26-7-2013 03:54 PM

火大我呢啲真係小兒科啦,你嘅櫻姬先係堅料{:1_221:}
唔知幾時有成品呢{:1_223:}
多謝師兄分享

但小弟想問隻 雙星油性油(細細支的) 係唔係當smoke eye咁化 ??
SkySpidy 發表於 26-7-2013 11:14 PM

關於SMOKE EYE呢個課題,可能會嘗試另一種物料。
希望可行啦!{:1_210:}
師兄無私的分享,值得表揚:71:
支持教學! 好過比錢D無為人賺 !
hunterelf 發表於 26-7-2013 10:56 AM

小弟並唔反對比錢去重油,始終嗰啲你屬於專業。
油得一定好的。只不過,自己的人偶自己油的樂趣一定比較大。
所以分享一下用咩顏料,等大家可以多點樂趣。:61:
上次頼野,較到咁樣,原來用雙星油,感謝萬分
mayee 發表於 26-7-2013 10:35 PM

師兄,唔知你介唔介意分享一下。
你用錯咗邊隻油呢?
等其他師兄可以小心呢:52:
咪就係mr. Hobby 囉:help:
感謝師兄用心教學!THANK YOU
點油隻眼珠可以咁圓? {:1_206:}
回復 40# qiy

我都驚中招!如果用郡士的油同稀釋液也可以嗎?
回復 44# sunrise1234

千萬不可!,因為嗰支係天拿水,好大可能連本身眼嗰啲顏色都抹走!
回復 45# qiy

謝謝師兄!幸好問一下啫!

另外如果想把眼影同埋臉龐也改善一下,可以給多點介紹如何做才好呢?
本來唔想化妝,睇完大大教學就身痕想搞搞了{:1_228:}