Toysdaily 玩具日報

查看: 27717|回復: 39

[玩具攝影] EX合金 - Gatcha Spartan

因為少許問題, 令呢個POST出得有D遲
好多師兄都已經出過大量靚相
請唔好介意我再出一次啦

EX Gatcha Spartan 係我第一件 ES合金以外的作品
而且係唔擅長亦唔熟識的飛機類
非常多謝跟進的ACTION TOYS同事
處理左好多設計上的問題, 尤其是結合的設計
花了很多同事的時間同努力(我本來的設計因為承受唔到合金重量, 結果差唔多要重新再做)
作品得以順利面世, 好大程度係佢地的功勞
THANKS!

話不多說了, 直接發圖吧

最後特別想多謝一個台灣的BLOG
http://tw.myblog.yahoo.com/howza-life/

身為80後, 對GATCHAMAN可以說是零認識
接到項目時全無概念
加上開發初期, 能到手的資料非常有限
剛好在那時, 這個BLOG 做了一份GATCHAMAN的介紹
資料同圖片都非常詳細
在早期的開發上幫了很大忙

雖然我不認識這個BLOG主
但他無私的分享, 促成了這個產品的誕生
非常感激!
多謝你L-U 兄,為我地完左三十年既夢

此生有幸再次跟旋風斯巴達遇上,誇張D講句 - 死而無憾了
不情之問,貴公司會否在稍後時間出斯巴達既補強件呢( 如:合比例之飛鷹俠隊員、火焰特效件) ?
Support!!!!! :71::71::71:
支持:74::74:
  1. :71:
複製代碼
LU大大一會出飛鷹俠五架獨立機嗎? 一號係紅鷹。
等待你其他驚世之作~~~!!!!{:1_227:}
:64:LU大大將來會出飛鷹俠五架獨立機 & 合比例之飛鷹俠隊員、火焰特效件。
Thanks a lot!!!
:64:LU大大將來會出飛鷹俠五架獨立機 & 合比例之飛鷹俠隊員、火焰特效件。
Thanks a lot!!!

Really thanks, 多謝你幫我哋完夢,但會唔會做一DQ版戰機呢.

五字頭耗子大大的blog真是很有心做的blog!
nice photos, but Gatcha Spartan is not my cup of tea.
i wait 超獣機神 ダンクーガ:60:
Support Support!

Just got my Gatcha Spartan tonight!
慚愧, 看到這post才知道這Gatcha Spartan也是LU大的作品! Really surprised that Bro LU step in non-ES series! Hope to see more HK kidult desire toys in future!
btw, this is an awesome product! 80後?! 強! 後生可畏!!!:71:
LU大好嘢!繼續制作多D好嘢,回饋老餅!
Support!!!
精華除了相片拍的好,還有玩具本身!
多謝你為我地圓夢!
香港之光!
:71::71::71: