Toysdaily 玩具日報

查看: 10415|回復: 9

[新品消息] 又圓了一個三十年的夢∼ EX合金 神勇飛鷹俠 旋風斯巴達

細個時好鍾意佢地,但無機會買到佢啲超合金,等左三十年,終於買到手啦∼∼!!!
:$
尋日一放工,第一時間衝去油麻地攞佢地返屋企∼ 嘩∼ 好重!

外盒唔影相了,只係幫機體拍左照:

1號機

好簡單一架,起落架可以放落黎,機身有一個合体時要按下去的小機關。

2號機

重過1號機,可能為左合体後的外觀,感覺上比例好似大左啲....

3號機

起落架可以放落黎,不過機頭支架唔夠長咁,平放時個機頭係向下的.... 機翼上的扇葉可轉的,差唔多成架都係合金∼

4號機

同3號機一樣,好重,好多合金∼ 可惜兩支天線竟然用硬膠製,要玩得好小心∼

5號機

兩支鉗可以作少量伸縮

五機集合∼

合体∼!

合体之後的外型係無可挑剔的!完美的三角型∼
成架機好重手,我磅過應該有1.5KG(連埋外盒成盒玩具重3KG)
整體黎講我好滿意∼
:71:

p.s.
不過合完一次体,分体之後5號機機頭甩油了....:47:
支持!三角朱古力出得好。可惜,我愛還不夠,覺得用2k買隻飛機不太值。。。。
小弟亦係完夢一族........啱啱開完盒合左體後上架....上DISPLAY....如跌至兩牛樓下買多隻儲。
恭喜晒,我都買左呀,今年出色既合金玩具之一~:71:
我以為肥仔駕3號機,原來係5號機先真{:1_203:}
我以為肥仔駕3號機,原來係5號機先真
馬仔 發表於 13-7-2013 10:17 PM

3號機係阿珍駕駛呀∼
頭像被屏蔽
Support Gatherman............:73:
nice old stuff:71:

我愛還不夠:34:
小心D玩應該無事,我合完又拆巳經有5,6次,未見有花。{:1_208:}