Toysdaily 玩具日報

樓主: jasonmak007

[分享討論] HT catwoman 是否貨不對辦,請大家自己判斷...

其實我都唔明,d膚皮唔準同版唔同都唔係第一次啦,唔同咗係衰咗喎,乜上版d色係好難配又或者好貴?明明版係偏白,大貨又變咗偏黃。有冇ching知點解?R晒頭,R埋袋都百思不得其解?唔通HT由得d廠想上乜色就上乜色,佢哋冇得control?lee個問題HT唔解決呢,永遠都衰!我哋玩家又係博大細!
我真係覺得 如果 對 ht 經常存疑的話 , 請各師兄 (及 vip朋友) 往後買現貨好了, 請不要再預訂,因為 我 e d ...
rapper2 發表於 16-7-2013 11:15 AM

你咁講又未免太自私啦呱:45:你想第一手玩到,都可以買現貨,亦可以第一日開訂就仆去落訂,更可以bid首日訂單再放自己手頭上個張,呢度都已經三個方法啦:67:
但係貨不對辦,大貨係咁就係咁,冇第二個方法可以改變,首日單同最後一日訂單出黎個樣都係咁醜{:1_201:}唔好動不動就叫人買現貨食炒價,人地都係遵守"早買早享受"既定律者:36:
我同你對"一般玩家"既定義有d唔同,我認為一般玩家會注重玩具質素多過派貨日期囉,好野唔怕等,但係唔好既野早派遲派都係要插:67:
反而"一般炒家"就對派貨日期睇得重要d囉,y拍上面臨派貨d價升得幾快:38:
點解ht成日都要油三白眼?明明個辦都算順眼
catwoman 由外國人變左黃皮膚中國人 仲發脹左 :p
本人已拎左,實物係ok既,建議咁多位有訂既玩家拎左睇下先,唔好理人地點講,我自已預左出女角未必會掂,呢隻算唔錯,如果拎左貨覺得差先放出去,千其唔好的聽到人地講話唔好就唔要,你放心,拎左覺得唔掂仲大把人要,唔洗驚!真心既!
Y記拍賣最平既單未比尾數都要千二蚊,所以唔洗驚無人要,拎左貨唔鍾意放返出去仲多幾舊,放心!
回復 59# MarMar

Great comment! 期待到貨!:67:
Y記拍賣最平既單未比尾數都要千二蚊,所以唔洗驚無人要,拎左貨唔鍾意放返出去仲多幾舊,放心!
WONGYINGKIT 發表於 16-7-2013 09:16 PM

明白哂, 多謝關心, 一定會拎, 絕對唔會令CATWOMAN出現 " 現貨有售 " 確保炒價保持承托力
本人已拎左,實物係ok既,建議咁多位有訂既玩家拎左睇下先,唔好理人地點講,我自已預左出女角未必會掂,呢 ...
WONGYINGKIT 發表於 16-7-2013 09:09 PM

多謝你既真心, 冇輪幾差都一定拎, 只要不出現" 現貨有售 " 一定大把人要, 未驚過
其實我都唔明,d膚皮唔準同版唔同都唔係第一次啦,唔同咗係衰咗喎,乜上版d色係好難配又或者好 ...
BigOil 發表於 16-7-2013 05:39 PM

簡單講步驟懶了或忽略,一般製作都有色板,

就算買原材了都係要對色,唔係話紅色就紅色,
白色就白色,因每色都好多種,做開製作一定知,但行行都大同小二,最多號碼唔同,

但我昨晚有留到HT 到個個女角,膚色都好一致,
我家得,Catwoman, 生化危機,千姬戰,黑可能係考合:(
WONGYINGKIT 發表於 16-7-2013 21:16

得啦得啦∼
得閒會參觀吓你個拍賣架啦
如果答案只係揀 "係" 同 "唔係" , 我會大聲疾呼 ~  "係" ! :*
其實實物係無咁黃,估計只是影相色温不同而已。
反而上妝果下就真係無版咁自然。
個人認為個樣都算是跟得足版了。
不過個面相本身就同真人有距離,都唔叫様衰,唔似而已。
簡單講步驟懶了或忽略,一般製作都有色板,

就算買原材了都係要對色,唔係話紅色就紅色,
白色就白 ...
Killthecat 發表於 16-7-2013 10:00 PM

可能lee隻色最平、否則諗唔到咩原因!
已拎貨。

讚: 1) 頭髮幾靚,髮色有highlight, 手感似真髮, 髮尾剪得ok, 撥前的話會令個樣靚左好多。
讚 ...
MarMar 發表於 16-7-2013 04:59 PM

師兄說得夠中肯,中曬point!
頭髮疏落我都認為是一大敗筆!