Toysdaily 玩具日報

[分享討論] black2.0孤仔截訂,精粉又貴,點算好

但確實有聞大鋪打去恐嚇細鋪唔好開正常訂價,我見此風氣真係愈玩愈心淡

某店不做行貨有自己門路攪對抗又 ...
Gainax 發表於 15-7-2013 11:54 PM

係米真呀-,-?黑社會咩...玩具姐下話..唔係毒品呀?
巨o神現貨價都平過訂幾拾啦.
但確實有聞大鋪打去恐嚇細鋪唔好開正常訂價,我見此風氣真係愈玩愈心淡

某店不做行貨有自己門路攪對抗又 ...
Gainax 發表於 15-7-2013 11:54 PM

十足某超市咁, 估唔到風氣已殺至玩具業!:47:
今次真係有D離譜...剛公佈出black2.0及電單車重要係通販店铺開訂一日就話截
你睇吓近嚟出嘅通販有行版SHF有边隻會唔夠貸或即炒
祇有跌价的多就算真炒咪等再販囉!買唔到玩少隻唔會死嘅!
攪到今次突然間好似星矢咁,個個都開post話边到有得訂
乜今次個新素体真係可以令咁多人瘋狂及入坑...
係米真呀-,-?黑社會咩...玩具姐下話..唔係毒品呀?
thomashyy 發表於 16-7-2013 12:52 AM

唔係我作出黎而係事實,行同大鋪聯手迫死d細鋪,同超市一樣一間獨大最終就任人魚肉,

所以如果價不是太離譜,大家攤分下個市場長遠先係健康的
回復 36# doglwl

SHF Black 係有 行貨, 日版, 亞版.
點解會可以炒得起?!
相信好多大大已有 SHF BLACK 1.0
今次出BLACK 2.0, 可能有人怕去貨唔好, 所以吹噓 (只屬推測, 不喜勿插)
已有舊版BLACK& 蝗車, 唔食炒價, 正常價至出手.
小事一椿又大驚小怪一輪:67:通販你慌冇?就算冇,冇得玩會冇糧出冇飯食會死嫁?
今次真係唔知佢地玩咩, 呢兩隻又唔係限定, 為何一日截定?

唔通又分開幾次收定? 第二次又貴D?

精X 又唔知咩事, 開定又貴人成舊...............我暈!!:26:
有人去月份訂野.
真心笑左
佢畀到貨你先算
再唔係就到時件件同你講畀人CUT單..加你四十UP
有, 玩少隻

正常咪又係一出三百幾, 之後幾個月陸續有貨就跌番二百蚊隻
shf ironman開訂時又話無行貨剩, 結果成街貨........
shf ironman開訂時又話無行貨剩, 結果成街貨........
fatcheong 發表於 16-7-2013 01:43 PM

SHF IRONMAN事件係睡記一路都唔講究竟有冇行貨,
細鋪怕無貨比客於是落埋日版,
最尾睡記派足日版比細鋪,又唔敢唔要, 水浸.{:1_225:}
fatcheong 發表於 16-7-2013 01:43 PM

開訂時又話無行貨剩, 結果成yahxx貨........ :78:
回復  doglwl

SHF Black 係有 行貨, 日版, 亞版.
點解會可以炒得起?!
相信好多大大已有 SHF BLACK  ...
Yatterman1 發表於 16-7-2013 10:12 AM

agree, saw " kxxga txys fb " message ?:78:
小事一椿又大驚小怪一輪通販你慌冇?就算冇,冇得玩會冇糧出冇飯食會死嫁?
AK30 發表於 16-7-2013 10:16 AM

not 小事一椿又大驚小怪 , is AD

agree :78: