Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 10月--SHF影月再販,black2.0,戰蝗號2.0 (發售日確定 @P.31)

行版都過5魚、日版都6魚。
原本bid左盒行版都bid唔中,好在個買家有大陸版。唉!唔想再等,最後入手!
交收時發現包裝有雙膠紙,賣家話冇開過,信佢啦!(我未買過bandai大陸版)
返公司即開黎睇下,確實冇問題。
唉!終於完夢!
回復  mushroom

應該是除了頭部外都是差不多的
cobra_eric 發表於 6-11-2013 05:15 PM

無錯, 除了頭部之外, 其他就只有 Colour 的分別,
所以我話可以用裝著變身這架來代替Shf.

裝著還有埋RX的車殼, 如果 Shf Black 和 RX 的車都炒價,
那麼可以買一架裝著當買了兩架咁玩.

買了裝著之後, 如果能合理價入到 Shf 戰蝗號 2.0,
那麼裝著便換裝為RX的車給RX用.

如果到時RX的車又係炒價的話, 至少都有裝著這架.

如果到時RX係正常價的話, 那就換裝成戰蝗號給影月用.
到時他們三個都有車, 而且由於2架車的色都有分別,
所以當2架戰蝗號放在一起,
又不會覺得 Display 了2架一模一樣的車.

總之我覺得入了裝著版有好多好處啦.

以上只是小弟之愚見, 不喜勿插. :35:
回復 680# 4mm

完全同意你的想法:71:
同時大家有車騎就皆大喜歡:73:
裝著這架的好處就是可以換裝:$點玩都得

同以, 可以換裝真係好好玩, 其實我覺得好玩過 Shf 版
所以我都有買裝著版 :73:
回復  mushroom

應該是除了頭部外都是差不多的
cobra_eric 發表於 6-11-2013 05:15 PM

但無水晶眼已要拖出去斬:x
回復 683# yugi

的確新版的優點就是水晶眼及原作顏色
不過裝著這架的車身反而由black騎上是比騎新版的更好睇{:1_225:}
影月就2架都騎得好好睇
回復  yugi

的確新版的優點就是水晶眼及原作顏色
不過裝著這架的車身反而由black騎上是比騎新版的更 ...
cobra_eric 發表於 6-11-2013 08:16 PM

哈哈...... 咁ching你張相要再影過了! :x
回復 685# 4mm

有機會既:71:
應該咁講~~係影月既褲褲可動性比black既褲褲可動高
所以影月會比black騎得比較自然d~~
貓店真係賣㭍魚半:69:
貓店真係賣㭍魚半
nela 發表於 6-11-2013 09:08 PM

加左價?

……………………………………………………
影月回落未,,,

影月的價錢不符合要求
so expensive.........................
請問各位大大平時講開的頑仔, 瑞記, 精x, 其實地址係邊喔.. 小弟少行玩具店, 但想去行一圈...
謝謝^^
街先要7字頭
網5字都有
4mm 發表於 5-11-2013 10:19 PM

係呀,上網買平過街買好多,我個多星期前Bid左套,
Black 2.0+戰蝗號 2.0 加埋多唔洗7魚,
原來而家已經炒得咁勁.............:55::55::55:
請問各位大大平時講開的頑仔, 瑞記, 精x, 其實地址係邊喔.. 小弟少行玩具店, 但想去行一圈...
謝謝^^
blexp 發表於 13-11-2013 10:49 PM

信和…………

…………………………