Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 10月--SHF影月再販,black2.0,戰蝗號2.0 (發售日確定 @P.31)

今次除左冇金屬之外...
仲要冇包STAGE...
新版係除左用返原色之外...
都係得條觸(蘇)改靚左
小堅 發表於 28-10-2013 16:32

當然唔係啦, 成個車頭都是全新造過。
是的, 差不多所有玩具舖都分到貨,  就算一間舖分得一盒都叫有貨。

有貨不等於夠貨,  如果夠貨, 邊個 ...
大姐姐 發表於 28-10-2013 04:44 PM
我比較相知夠貨定義係點去衡量?
如果某店收10個客訂,自已再向代理拎20盒,
結果少過10盒嗌「唔夠貨」可以體諒
但如果係少過20盒嘅「唔夠貨」,真係唔夠嗎?
不如老實講比預計中賺少咗,唔夠賺、可能仲服眾:(
今次除左冇金屬之外...
仲要冇包STAGE...
新版係除左用返原色之外...
都係得條觸(蘇)改靚左...
小堅 發表於 28-10-2013 04:32 PM

以前的玩具有誠意好多。
以前的玩具有誠意好多。
mushroom 發表於 28-10-2013 17:10

以前的,  的確是玩具, 是給小朋友玩的。   現在我們討論的是15歲以上人士的玩意, 根本不能比較。

我諗如果復刻當年的超合金 Black 和影月, 又有幾多人會搶購。  星矢是最好的例子,神話黃金聖衣, 當年已很多人買了。   到EX, 依然搶購。    如果很有誠意的大系推出復刻, 相信很少人會再買。
以前的,  的確是玩具, 是給小朋友玩的。   現在我們討論的是15歲以上人士的玩意, 根本不能比較。

我 ...
大姐姐 發表於 28-10-2013 05:20 PM

如果大系出到以前的電鍍, 相信都多老fans買。

其實我只係想講5一10年前的玩具, 即係上次的魂限電單車
炒貴咪唔好買law, 我朋友身在日本Hopper 8000yen.
當然唔係啦, 成個車頭都是全新造過。
大姐姐 發表於 28-10-2013 04:55 PM

改大左少少...

以前的玩具有誠意好多。
mushroom 發表於 28-10-2013 05:10 PM

依家乜都加...
為有將貨就價...
stage自己買...
依家d 玩具for 當年重係小朋友嘅朋友買
架車魂限架感覺上好似好d
但其實都係裝著架改出黎…大同小異…
如果大系出到以前的電鍍, 相信都多老fans買。

其實我只係想講5一10年前的玩具, 即係上次的魂限電單 ...
mushroom 發表於 28-10-2013 17:26

上次的魂限Black 電單車只是3年前的事,  即2010年, 不是5-10前的出品。   

http://p-bandai.jp/tamashiiwebshouten/a0013/b0001/item-1000004063/
我想問下"舊時點"個間x貓係唔係指2/f 成日有個女人睇舖個間??
上次的魂限Black 電單車只是3年前的事,  即2010年, 不是5-10前的出品。
大姐姐 發表於 28-10-2013 07:17 PM

係喎,  總之就一年比一年無誠意…………………………
頭像被屏蔽
影月仲有邊度有貨而價錢又合理?