Toysdaily 玩具日報

查看: 108996|回復: 252

[個人收藏] 我的小小金魚缸 ( 06 Nove 2014 updated #241)

12 Oct 2013 updated

13 August 2013 updated

今日放假先黎影下Macross Frontier 三隻機, 如冇意外龍捲風pack同VF? YF30係下次收購目標

好野重溫小弟金魚缸之寶水龍及KOG:34:

以下喺六月尾至八月頭嘅收獲:73:
開始墮入Fansproject Maketoys坑:70:

欠一隻就可以大合體快啲出唔該:help:

RAH King Form

太空保衞者

舊一,唔記得買旋風號:x

第一次買Plat Arts figure, 此batman真真巧型:71:

女人要求買嘅Moon

唔記得影入左櫃黄林保

更新下金魚缸

靜雞雞霸多個櫃,企住先:p

同啲老友飲下入下開始冇貨賣,收購目標407 707 RWT:blame:

本日後話:今日放假九點起身更新,整下執下已經又兩點,要趕住去行街街,請恕文字欠奉圖片傷眼,下回金毛六神大帝從倉回歸!再見{:1_220:}

25 July 2013 EX 山羊

09 July 2013
搬左新屋裝修完,因為地方細,苦苦哀求下愛人只能夠比咁多多地方放我自己嘅玩具:( ,做個玩具金魚缸諗住美觀啲,做完先呻笨,做乜由上面放落去,劑劑都要攞開頂層板再放落去,換親玩具就成半日,真係搵自己笨X{:1_206:} 幸好有十呎樓底高,同構思中一樣近天花櫃頂可以show off EX盒粉飾。今日放假再將黄金unpack放櫃,影完相先發覺未砌加隆{:1_200:}等月尾山羊再攪,尚欠天秤、水瓶、牛牛同撒卡復刻就齊人喇!{:1_208:}

金魚缸

以下四隻係模型完成品,小弟至愛{:1_220:}
Volks KOG

Volks SMM 水龍

雷神

MG Z Ver.2

EX盒display係咪好有氣勢呢?

其實仲有一格,不過用黎放我至愛嘅紅酒{:1_203:}

玩左一個上晝又食左半包健仔,各位吸煙危害健康呀!

多謝收睇,再會:64:
睇師兄啲喜好就知道咩年齡,應該同我唔差五年XD。
有無全柜相睇睇呀? big big
wow~~~~~~~~~~wow:43:
FSS!!:handshake:
Wow...Penfolds fans?...:@
try Penfold 707 1996,
朋友, 我有既你都有~ 除左雙子~~
Ching is missing  Penfolds Granche and Bin 407 in your collection hehehehehe.
I still remember back in the old days where a Bin 407 '98 cost less than AUD40 :P
好正的鬥士玩具!{:1_208:}
回復 6# iamonqq

Bought a case of 707 back in '07 when I was still in Sydney.
Only have 2 bottles left in my cellar in Sydney now :(
回復 2# hondaho
Haha we a still young guy!
回復 3# nela
Ok upload later^^
回復 8# Kolzz
All 407 707 RWT were finished by my friends and relatives visiting last week:sad:
回復 7# denniskwong
Yap, we are the same, EX collector ma{:1_220:}
回復 6# iamonqq
Wow...707 1996 very expensive. I drink 707 2007 only......poor, haha