Toysdaily 玩具日報

[Hot Toys] 天下X hottoys 12吋figure

回復 694# dmaj7
師兄講得啱風雲係要有問誰令風騷同聶風心如止水先係經典
{:1_220:}
回復  akiaki
小有喎, 你反而覺得初版好D!
ultramanwai 發表於 1-3-2014 06:53 PM

現在果個様唔差的,但好似真人,變左無漫畫果隻味道。
之前果隻就有漫畫Feel得多。
可能兩方面難有平衡,加上HT已雕真人較出色,最後決定往真人Feel出發吧:38:
回復  dmaj7
師兄講得啱風雲係要有問誰令風騷同聶風心如止水先係經典
sunnyfatb 發表於 2-3-2014 10:50 PM

非常認同呀!!!!!
非常認同呀!!!!!
步京暈 發表於 2-3-2014 11:25 PM

但如果真係出
風師弟果把秀髮可能要諗諗計先得喇
但如果真係出
風師弟果把秀髮可能要諗諗計先得喇
Nasty 發表於 2-3-2014 11:29 PM

照哥哥大熱版咁出便可。
如果能控製成本,出雙頭雕,一個動態,一個靜止
GOOD~希望出第一部的風。雲
聶風我反而期待硬膠頭髮,最期待是雄霸,其次是無名,雄霸雕個劉丹樣就無得彈了
聶風我反而期待硬膠頭髮,最期待是雄霸,其次是無名,雄霸雕個劉丹樣就無得彈了
特級豉油 發表於 4-3-2014 07:49 AM

劉丹個樣咁慈祥,點解大大會念到佢似雄霸{:1_227:}咁我寧願佢雕番千葉真一樣了,如果有機會出雄霸的話{:1_227:}
特級豉油 發表於 4-3-2014 07:49 AM

聶風出硬膠版頭髮的話我念佢會倒米,就好似BANDI出洛克人X裡面的Zero,果舊硬膠法套用左風師弟頭上般,會好X恐怖,仲有聶風D頭髮成日會比D風(佢D氣)吹到直起,有時又會吹左向前,如果佢出硬膠髮既,唔通又跟學Zero咁,給幾個唔同形狀既替換:69: 咁當然,值髮都唔方會飄逸GA啦,更唔好講話會吹到直起,但起碼自然好睇過硬膠,不過,都係果句,出先算:45:
至小希望出埋聶風吧及無名吧,其次,第一部紅衣造型的斷浪也想要,重有雄霸,劍聖等
還有皇影, 懷空with天罪镶入手臂中
回復 707# heewing
其實唔係個頭大係身比例細, 步驚雲唧身形比一般人高大粗,
佢高過聶風半個人頭, 但據我所知呢隻步驚雲高度係30cm,
30cm高度算係一般, 除非呢隻大貨改高, 否著我唔覺天下會有下一隻.
睇完先𢱑頭,點解最初果個死樣我都會訂,改得幾好!
劉丹個樣咁慈祥,點解大大會念到佢似雄霸咁我寧願佢雕番千葉真一樣了,如果有機會出雄霸的話{:1 ...
fruitswai9 發表於 4-3-2014 09:36 AM

其實當年知道會開拍風雲時,風雲fans不是已期待雄霸由劉丹演嗎?其實佢一樣好霸氣,知道找千葉時還有點失望,誰知電影上畫大獲好評;另聶風始終是漫畫角式,用植髮好像有點怪,而且以往聶風figure頭髮也沒令人失望,暫時不用失望,再者咸魚青菜各有所愛,反而希望HT假如岀的話,放多點心機設計腰部,李小龍就是腰部問題,令踢腿姿態完全唔掂,因為會赤裸上身沒辦法,enterbay聶風就....... 不提也罷,若能90%重現風神腿就心滿意足了