Toysdaily 玩具日報

[Hot Toys] 天下X hottoys 12吋figure

其實我無睇開風雲, 但當一個古裝既figure黎講, 睇完實物都ok

天下X Hottoys步驚雲12" figure評論

係天下攤位睇過實物,都係唔掂,邊值千五蚊呀。

1) 火麒麟成條蟲咁,比例又唔啱,同似印水紙印上去,冇凸出黎刺青既立體感覺
2) 目光呆滯,做唔到陰森既感覺
3) cap用料差,完全做唔到漂逸既感覺
4) 得一套衫又冇乜配件
5) 做唔到好大隻既感覺
6) 右胸有個cheap cheap銅shield, 成個嘍囉,做唔到大俠既感覺
7) 得一條硬直既手臂,咁點樣出排雲掌呀?
8) 得一個頭

總括而言,以咁少配件賣$1380/$1480太貴,$1080/1180應該先係合理價,會多人訂。

十分滿分我俾三分。邊撚個Joseph Tsang做頭雕架,咁撚流。

我本身係非常鍾意步驚雲。
係啦,都唔明典解火麒麟咁細兜?{:1_206:}
現場問過,把絕世好劍係金屬製,正!但對手會唔會唔夠力?
jeffreyng 發表於 29-7-2013 11:11 AM

如果你希買過之前 d "劍仔", 就知 d 金屬劍仔期實唔係好重....而且佢出包膠 body, d 關節應該冇咁易鬆o既....

1) 火麒麟成條蟲咁,比例又唔啱,同似印水紙印上去 ...
bakubaku 發表於 31-7-2013 02:59 PM

天下攤位 show 出嚟o個隻係 250隻 o既特別版, 我都覺得唔靚, 所以都冇抽, 係 ht 攤位有 show 另一隻普通版, 反而隻普通版仲得, 我訂左普通版
請問天下幾時公布抽籤結果.
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
普通版聽日HT門市開訂
不過個價貴會場1魚
但"阿苦"上d單貴1魚多都有仲人bid 
超港人 發表於 31-7-2013 05:02 PM
有人想早d玩掛!!!!!!!!!
有人想早d玩掛!!!!!!!!!
sabaoth 發表於 31-7-2013 05:04 PM

又唔係有現貨....都係等架啦....真係唔明..
這消息經某資深炒家口中得知得知某些FANS已於今個星期一到天下出版社OFFICE領取限量版(250隻)乙隻
所謂抽籤係做樣比動漫節主辦單位睇~~

至於孰真孰假就由師兄們自己判定了
:no:
我估隻普通版都好快出貨!!!{:1_214:}
其實呢隻雲師兄真係算幾ok架啦.....可能好多師兄冇睇好耐接受唔到佢白髮個造型je.....本人就好期待佢快D出啦~~~~~屋企已預留靚位俾佢企啦~~~haha~~

1) 火麒麟成條蟲咁,比例又唔啱,同似印水紙印上去 ...
bakubaku 發表於 31-7-2013 02:59 PM

其他癈事笑你,單係"1) 火麒麟成條蟲咁,比例又唔啱,同似印水紙印上去,冇凸出黎刺青既立體感覺"

我已經笑9死,原來紋身位會唔平有凸出黎,旺角D龍哥虎哥唔通全部用印水紙??漫畫有邊一格畫到火麒麟係凸出黎?
這消息經某資深炒家口中得知得知某些FANS已於今個星期一到天下出版社OFFICE領取限量版(250隻)乙隻
所謂抽籤 ...
toytoyball 發表於 2013-7-31 17:10

依家拎米遲LAW,{:1_203:} 阿蛇有好多粉絲飛來參與架, 唔通叫人清明再見咩?