Toysdaily 玩具日報

查看: 11687|回復: 36

[新品消息] [FW]小心 MP-12 有 KO 版 O_O

以下係 FW 外國網站 既比較

http://www.transformertoys.co.uk ... on+the+market/12132

#27 UPDATED
http://www.toysdaily.com/discuz/ ... p;page=2#pid6981273

FW from hobbybase fb

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
呢批應該係廠貨 , 並非KO

現在已經證書車燈黑邊只不過系以前生產不同批次的問題

反而個盒就好大分別,正版的盒有好明顯的橫紋,翻版就好模糊的橫紋。

這次翻版的最大分別就係(證據轉自國內某大網站)

港版和3C,正品的12钢印记得是一样的,且是I2412,不是12412

呢批應該係廠貨 , 並非KO
Mcgarden 發表於 4-7-2013 05:49 PM

我係淘記問過賣家,賣家話因為d商家查緊,所以佢地先寫係廠貨,其實係ko黎.:38:
咁得人驚........... :@:@:@
WA...會唔會香港拍賣已經有...因為都想入隻...見最係要7魚頭成交...
但MP12T都係差不多價...所以買12T算了:love:
剛剛去tb...見到mp12t都有散貨同廠貨了...價錢比香港一半{:1_222:}
剛剛去tb...見到mp12t都有散貨同廠貨了...價錢比香港一半
rubybaby 發表於 4-7-2013 10:35 PM

都唔知係真廠貨定KO扮既

有關 MP 12T 正貨 與 廠貨, 請ching幫幫忙來分分真假

盒面:

盒底的雷射:

腳背的英文+數字紋身:

E2413 只有41是粗體, 請各ching幫幫手睇睇...
好怕買左假野都唔知...這是正貨嗎?:cool:
信和三樓而家賣緊五魚尾 ,唔知係咩貨了!

不過我問過相熟TB 賣家 , 佢話呢批貨實物,用料真係好接近,同以往KO用料唔同 ,

所以真係好難分KO 定廠貨散件  (再自行包裝) ,

總之近日要買既玩家就自求多福啦! 就算貴買跟埋記念幣都未必係正貨 !
回復 6# rubybaby

據聞12T都有廠貨 ,但質量超差 ,又甩油又鬆關節!

特別小心老虎好多賣家經常TB入貨 ,仲要當正版賣!
呢期廠貨好似無金貼 ………
大大喺邊度買? {:1_238:}
假野鐳射貼好似冇咁靚
呢隻有假野架? 點分?唔怪得咁多盒係網啦..... 有古怪....