Toysdaily 玩具日報

查看: 10513|回復: 62

[玩具報告] 是但影 ~~~ SR合金 巨靈神

巨靈神是1975年的作品,故事講述恐星大王邊亞率領的邊亞星聯合軍,不斷侵略宇宙間的星球。邊亞大王看中了弗蕾特星的先進科學,逼使弗蕾特星為他制造一具侵略用機械人,愛好和平的弗蕾特星人把完成了的巨靈神交給了王子杜雷特,並駕駛他逃住地球。宇宙科學研究所所長收留了杜雷特,以兒子身份過著和平生活。好景不常, 邊亞大王的魔掌伸展到地球‚杜雷特決定駕駛巨靈神保護第2故鄉。

盒正面及背面

巨靈神正面及背面 :shiny:

武器方面除了沒有彩虹光線的EFFECT PART‚基本上可重現動畫中的戰鬥造型。

鐵爪飛拳

光量子炮

月牙剷分開形態

月牙剷結合

由於腰部和腳部可拉出增加可動能力‚擺POSES沒有難度‚雖然還是沒有山口那麼型。:handshake:

總結‚本体非常之重手‚和SR合金的根巴達完全是兩碼子的事。QC非常好‚可動範圍大,設計有誠意。絕對是老餅恩物。:$  

前進,前進,英勇為人類。”一邊玩一邊亨起了兒歌,一樂也。:73:

謝謝觀賞

:64:

等佢平啲先出手:he:
我要來賀一下、支持一下,敗兄今天玩雙飛∼∼∼!:34:

大细重量样样减料的SR一路吸引5到喎,本来無乜性脆(一隻都無入過)•••••••体左败兄评到咁开始心心思添,幣過人民幣{:2_308:}

有性脆的cm's勇合金有21cm高,可能是最大隻的可動巨O神, 呢样都几吸引下{:1_197:}
敗兄,巨靈神我要頂啊~:71:
配件好豐富阿! 支持!
正,搞到想今日出去買添
敗兄又入咗好嘢!原本有合金魂,呢隻冇諗過買。見到各師出帖後睇落唔差,而且仲可以塞落合金魂UFO到,可玩性大增!十五十六中!
支持敗兄正post..........:71:
隻巨0神真係好正, 再平d一定忍唔住要入...........:43:
等佢平啲先出手
御遠將 發表於 28-6-2013 01:35 AM

早買早享受....:he:
我要來賀一下、支持一下,敗兄今天玩雙飛∼∼∼!
gazza1211 發表於 28-6-2013 01:44 AM

gazza兄...謝支持 :34:

我鍾意3p~~~~:x
大细重量样样减料的SR一路吸引5到喎,本来無乜性脆(一隻都無入過)•••• ...
tower 發表於 28-6-2013 01:54 AM

塔兄....的確之前出得麻麻地....初時入其實我想b記出晒srwog系列......:unhappy:

毒到您就快d買解毒劑啦 :he:

cm's比較貴,而且冇乜鋪返....上次隻無敵飛天俠我好難先撲到盒 :56:
敗兄,巨靈神我要頂啊~
chinam 發表於 28-6-2013 02:09 AM

悠d兄弟機相快d出啦 :75:
配件好豐富阿! 支持!
s073521204 發表於 28-6-2013 02:28 AM

真.....而且造型可動非常好 {:1_226:}
正,搞到想今日出去買添
kyo353 發表於 28-6-2013 10:00 AM

想買就去買啦 :75: