Toysdaily 玩具日報

[Medicom] 試新機-當EVA相機去拍攝EVA 初號機&2號機?!! 劣圖兩張

羨慕~!!!!

我老虎每天都找藉口要掉晒我D 12"
Usteakum 發表於 24-6-2013 12:14 PM

咁啱佢都中EVA啫,佢都話要賣哂我D HT:49:
2 號機既上色
超港人 發表於 24-6-2013 12:26 PM

其實除上手掌位畫線仲係差D...其他上色基本上已十分滿意~!!
回復 32# Usteakum

U兄,可告之零號蕉人訂價嗎!?
回復  Usteakum

U兄,可告之零號蕉人訂價嗎!?
你好 發表於 24-6-2013 01:30 PM

師兄
@)*) 不過全付呢下金....:60:
師兄
@)*) 不過全付呢下金....
Usteakum 發表於 24-6-2013 01:39 PM

唔該u兄.

Price ok. 一諗起覺醒無版無訂, 然後見街個價...就會覺得值曬. :38:

u兄隻初號機未有任何問題出現? (等我番去睇睇先, 一輪無拎出黎, 今晚睇睇先)
咁啱佢都中EVA啫,佢都話要賣哂我D HT
palyau88 發表於 24-6-2013 12:32 PM

師兄...都係賣晒0者..有錢收返

我呢邊係掉晒佢呀:68:
唔該u兄.

Price ok. 一諗起覺醒無版無訂, 然後見街個價...就會覺得值曬.

u兄隻初號機未有 ...
你好 發表於 24-6-2013 02:03 PM

無事...不過擺POSE..整斷左一隻手掌...自己心急...
@)*)   唉...同感~

不過我好想擺初號, 零號同二號一齊果下感覺 .......佢地第2集劇場一齊出擊果下好 ...
Usteakum 發表於 24-6-2013 10:44 AM

真係好甘...{:1_206:}

不如你做依架會場個跑跳場面..:he:
真係好甘...

不如你做依架會場個跑跳場面..
takeshi 發表於 24-6-2013 03:58 PM

昨晚搞左好耐先整5令2號機可以有跑步動作....真係要影低佢....跳躍果下仲難....還在研究中........
師兄有咩支架介紹..M本身個D完全唔得....
昨晚搞左好耐先整5令2號機可以有跑步動作....真係要影低佢....跳躍果下仲難....還在研究中...... ...
Usteakum 發表於 24-6-2013 04:03 PM

stand我無研究呢,...我覺得EVA腰位呢類膠,用返佢D stand"cool"腰位耐左會磨損...
反而HT果類托"陰位"好似好D...

等你跑步動作相....:)
stand我無研究呢,...我覺得EVA腰位呢類膠,用返佢D stand"cool"腰位耐左會磨損...
反而HT果類托 ...
takeshi 發表於 24-6-2013 04:43 PM

我想做零空跳躍..飛腿隻D.......即係GUNDAM個D招牌動作....無得插PATPAT...煩惱中...
我想做零空跳躍..飛腿隻D.......即係GUNDAM個D招牌動作....無得插PATPAT...煩惱中...
Usteakum 發表於 24-6-2013 04:53 PM

用兩個再加PS...:he:
HT果隻係托patpat...找隻高身d
Wow. Love the way you posted the figures. Look very handsome!  Congratulate on your EVA相機!!! Support! :71:
昨晚搞左好耐先整5令2號機可以有跑步動作....真係要影低佢....跳躍果下仲難....還在研究中...... ...
Usteakum 發表於 24-6-2013 04:03 PM

Usteakum Ching. I came across this video which shows how the joints work on this figure. Point the video timeline to 04:55 for hip joint movement. Hope it may help! :71:
Usteakum Ching. I came across  which shows how the joints work on this figure. Point the video t ...
squll 發表於 25-6-2013 02:44 PM

多謝~去完日本中左毒...買左好多EVA周邊產品...相機, TSHIRT, 恤衫, 鞋, 電話繩, IPHONE CASE等等......

D相其實唔滿意因為我好想拍攝EVA 奔跑時既動作 又或者....零空跳起果個MOMENT既動作....可惜既係...D STAND 都唔掂..支撐唔到個玩具而不是果玩具做唔到呢D動作~!{:1_229:}