Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 訂不到 Elyn 1/100 Ks-6 初回版的朋友注意

一早預左組合有難度,雖然有心理準備不過都係無法子唔講一句,搞乜手然嘢!
無水口真係同欺詐冇分別,無法補救的水口應該貼題啲,我真係想問生產商點解要咁處理?
錯件補件都算,好多地方縮膠縮到啪唔到,電鍍厚得滯搞到成件件要打磨?度度都要落膠水咁滯。
最過份係啲燈仔,條長條短又易斷,最慘我隻嘢個頭粒led 跟本唔夠位入,設計都有問題。
ELYN! 多謝你。呢隻嘢肯定好玩過pg z...好玩到出哂煙!
http://www.skongmx.com/thread-11599-1-1.html
見到的開盒帖....只可以講一句"好彩!!平時搵開0個個唔開訂"
一早預左組合有難度,雖然有心理準備不過都係無法子唔講一句,搞乜手然嘢!
無水口真係同欺詐冇分別 ...
shingotaz 發表於 1-7-2013 07:11 PM

ELYN很負責任作出一些補救⋯看來是想做長線生意⋯去它微博看看吧⋯
我睇過果段聲明,買左ge人一定好後悔當初信佢ge宣傳
我是首輪預訂,已經到貨,但真的不敢開始。你們可以在看看他們一開始的宣傳短片,我有比騙的感覺。56.com/u76/v_NzU2NzI4NDk.html
他們的公開信說可以退貨,但賣家還在推搪,真不知如何收科。
回復 46# shingotaz

師兄,你素組完未?用了多少時間?如果有圖看看就好了。
工程真係太浩大…每次淨係攤出嚟已經霸哂個廳,因為有細路所以只可以抽好少時間開工。
暫時用左6~8個鐘時間,只係完成度雙手,頭同上半身(肩甲都仲未搞)。
可能我手脚慢,不過單單係水口問題已經一頭煙,本說明書又要成日翻來翻去(揾件)。
最重要係啲電線好易斷,組合之前要有心理準備條條都要自己駁番。
不過以模型嚟講,真係好多好多details…都幾滿足。
加油,加油{:1_208:}

:45:,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,{:1_208:}$9xx
我買初回…差唔多可以買兩隻the o…
當然,組呢隻嘢嘅時間真係可以組兩隻the o…
香港有無得賣?
因為唔多識用陶寶啊~
"聽聞"第二批D QC會好D。。。。。信不信由你,反正我退左訂∼
"聽聞"第二批D QC會好D。。。。。信不信由你,反正我退左訂∼
lkj127 發表於 10-7-2013 06:40 PM

信不信由你  我已經組了8成  對於外形我是正評的, 絕對可以組合出宮圖的模樣
    但這東東絕對不只是QC問題 有部份出來的模件設計上已經組裝不了
    就算你手上有完美的模件  鑽洞,偷空,打磨,砍椿,3秒膠強行黏合  還是必須的
    這樣算是素組?
    請有心理準備
    PS: 雖然PC件不多 但PC件絕對是我未曾見過的糟糕

{:1_226:}大大砌得又幾好哦~
其實係現在砌模型的被笨大寵壞或是KS6真係咁差?