Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 訂不到 Elyn 1/100 Ks-6 初回版的朋友注意

正呀,黎隻野玩得你一頭半個月…底玩…
等收貨睇實物…希望隻膠唔太渣。
一開始已經當佢係模型,有金屬件又有咁多燈已經好滿足,水口分模線自己搞把啦…
特典方面,對劍真係出番紅綠已經算係咁,不過唔明點解又有對可動手(本體好似已經係可動)。

P.s. 近排考慮入唔入番隻the O 陪佢(當年評價太差冇入)…各位有冇咩意見?
其實隻The-O你當佢係七,八年前出的MG是OK的,但你要好似近2年的MG分件咁就一定唔得。
当日系微博宣传,吹到自己产品如此这般

现在出货后,和玩家期望差距太大,所以大陆个bbs恶评如潮

其实质量也不是太差,也有相关售后服务

但生产商的技术水平,真的就那么回事了
可惜我仲未收到貨,一收到貨即刻素組一次出嚟,比大家睇吓到底成品係點。
老實講b 記會唔會咁好死出隻mg 出嚟大家心中有數…無選擇之下咁可以點?
中晒招。。。睇國內評測。。。水口,宿膠,錯件,D工人剪水口連零件剪,咩衰野都齊!
最初唔係話咩無水口設計架咩1!?

回水呀!!!!詐騙呀!
艾倫的回應:(5)拍照做评测的灯光,过份放大,都会影响照片的整体气氛,观众如果只以此为准,便容易产生误会,建议还是全部数百位已定购的粉丝收到货品后各自做一个评价放到我们这微博来,这样会中肯一点。(4)总体上,实物质感最重要,以1500件塑胶件组合成只有22cm头高的模型来说,跟本每个单独的小小水口或许不足,实在不会造视觉上的一点沙石,因为每件零件实在太细小了。(3)哑光塑料是我们特别引用的材料,旨在让素组的情况下便可以装成几可乱真的上色品效果。而事实在上周的最后组装图发表后,真的成功让一些粉丝误以为是完成品呢。证明我们这样部署没有错啊。而需要使用活勋模具来用多面出模才能生产。所以有些部件上会留有一些夹口线,这是塑胶生产的自然现象,以前也解释过了。除非取消大部份细节,使部件上没有倒扣位,这便可以直接使用上下两块模具生产,这便夹口线可以设在部件边沿,便没有夹口线了(其实只须轻轻用沙纸稍为打磨一下便可以了)。 温馨提示:对於产品质量的评论,虽说属个人自由,但我们希望粉丝们作出个人评论时可以中肯一点,为此我们有点补充。(1)作为1500件塑胶零件的产品,不宜过份放大个别瑕疵来推算有关产品的整体质量。(2)由於本产品细节花纹特多,到处都是出模扣位,不能使用最基本的上下两块模片的模具来生产。

你唔好拜山先講!?國產野真係鑊鑊新奇鑊鑊金
我个人觉得,还有一个回盒的问题

因为只666,带蚀刻件,其他塑料零件的组合是需要用胶水

既系话,一旦客户拼好只野,就不可能完完整整回翻个盒

如果搬屋,或者卖2手,基本就好难保证包装运输的问题了
終於收咗貨,check 過吓啲件。
大陸網提過嘅問題我隻嘢都不能幸免…不過佢又講得冇錯,丁屎咁細件嘢又何必放到咁大?
老實講質素比預期差少少,希望素組出嚟會有驚喜,不過睇完個八版嘅件,相信有排搞…
我都執件執左三個鐘…有幾件d左右都錯左,冇得砌住。
其實之前官圖隻最新素組都見有水口同夾口線,問題件又有得換,算係咁啦

bbs.78dm.net/forum.php?mod=viewthread&tid=265329&extra=page%3D1

有人素組咗呢隻塑膠件首辦....
bbs.78dm.net/forum.php?mod=viewthread&tid=265329&extra=page%3D1

有人素組咗呢隻塑膠件首辦... ...
c.ryo 發表於 29-6-2013 06:42 PM

唉......大陸新廠出的,質素如何大家心知肚明啦.....
那些只provide灰件圖,或者是已上色好的官圖一定信不過....
平時其他平平地都還好,可惜這隻綠青椒特別貴.....
到目前为止,好似未有一个客户是齐件,唔错件漏件的,基本没人完整拼得出一只666
我幫TB個香港賣家訂,今日以經補返晒D補件喇.