Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[分享討論] 幪面超人 鎧武

太有創意喇,,,我真係跟唔上,,,
睇見佢個pose真心驚佢係電王第二:time:
造型很嚇人:Q, 仲未接受到:49:

大橙丸:x :x
其實劇情都是好重要, 絕對可以影響整套劇的人氣

回復 129# latu

其實造型唔得, 已經輸在起跑線上的了{:1_224:}
就算造型点樣被人批評都好,劇本真係可以期待,5知虛渊玄在拉打的劇本上可以点發揮呢:he:,會5會睇完生果都5敢食呢:50:(雖然東映應該5會比佢亂尼...)
當年睇電王, 比個造型嚇到噴....點知劇情出乎意料之外.....到左KABUTO.....夠型啦....點知最好睇就係頭十一集.......外型唔係問題, 最緊要劇本好就得!!

電王桃太郎上身,網民大罵,最終電王成為平成首批rider中最搵錢,拍電影版最多的rider
Fourze章魚上身,網民大罵,最終Fourze收視創新低,
但腰帶竟大賣450萬條,刷新紀錄,證明細路相當受落。(但係我又見佢d快餐機械人配件全部劈住走...)
好啦而家凱武出場,玩生果,我都覺得去到好盡....
但最終套片好唔好睇?商品又好唔好賣?呢d真係要放長相眼慢慢睇。

相信我地呢批成年特攝迷都走唔出一個迷思,究竟一套為細路仔而拍的超人片,
應該去逢合小朋友,想做就去做,以新奇玩具為本,
定係配合成年人口味,對自己set多多規限:一定要複眼,一定要蝗虫,一定要有電單車....

我就覺得兩條路都冇錯,而且近兩季東映x石之森好似都有默契
同季戰隊幼兒向,拉打就相應認真
(特命+Fouzre)  (獣電+Wizard)
其實呢個做法已經係好努力滿足兩群觀眾了
同埋又有冇想過,細路一早起身睇Wizard,聽到女主角原來早已瓜老襯,
其變態老豆壞事做盡,仲用個女條死屍變公仔,係好dark好可怕,睇完發惡夢?
呢輯都夠晒大人同dark啦,下輯鬼馬d,可能都幾過癮wor

主角係凱武,用日本裝甲,以橙變身...
綠色叫龍玄,用中華裝甲,以葡萄ARMS變身...

以下早期應該係凱武既敵人
紅色叫バロン(男爵),用西洋裝甲,以香蕉ARMS變身...
白色叫斬月,睇圖似用蜜瓜ARMS變身...
另一個啡色我覺得似係栗子....
睇圖仲有芒果同榴槤........

(以下連結好多圖睇)
http://blog.yahoo.com/_6QGBPW5QQ34IWUV2W4RPKNLMZM/articles/1276888

同埋個故事有D加速世界FEEL WOR
話理後生仔配一種叫LOCK SEED的小道具(即係主角拎O係手個鎖)
玩一種VR召喚獸遊戲,最終開左個異世界...

我覺得今輯個收集小物會變好玩
主角係以"LOCK SEED"變身
駁左落戰極DRIVER腰帶就可解鎖
會跌粒小配件出黎(比如係橙或香蕉)
呢件野就可以裝落FIGURE頭頂用來變裝甲(故事中係咁,唔知真正玩具做唔做到)
仲會推出番經典RIDER頭,取代生果頭,插落主角個BODY變身
呢套玩意,應該變有趣!

http://www.youtube.com/watch?v=mWPhJqevgZw
仮面ライダー鎧武/ガイム 予告

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x