Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[分享討論] 幪面超人 鎧武

日本兩大元素合一  XD
根據推論..Final Form應該係雜果賓冶....

幾搞笑,變身時/轉form時 成舊生果跌下來 插落個度

[quote]

幾搞笑,變身時/form
成舊生果插落個頭度
我想看榴槤砸死人
那麼葡萄會是機鎗嗎?
電王桃太郎上身,網民大罵,最終電王成為平成首批rider中最搵錢,拍電影版最多的rider
Fourze章魚上身,網 ...
Toro 發表於 21-8-2013 12:45 AM

迎合成人不一定要複眼之類的規限,作為成人,我重視劇情多於造型
例如faiz初期外型'驚為天人',創意甚於這個生果武士,但劇情緊湊,環環相扣,數平成騎士腰帶,faiz系列是數一數二的貴
又例如響鬼同樣沒有複眼,但造型一流;不過劇情九流,更是爛尾作結
其實fourze的幼兒向,我偏激點說是智障向也不為過,造型夠爛劇情更是令人難堪的爛,若我有小孩也不會讓他看這套
成人和細路仔兩個群體是可以兼顧的,首先應由造型入手,太假太濫就沒有投入感
劇情方面 超人片不用處處解釋透徹,但至少該合乎常理,不可理諭的劇情是反智,談何「子供」?
迎合成人不一定要複眼之類的規限,作為成人,我重視劇情多於造型
例如faiz初期外型'驚為天人',創意 ...
patrick2010 發表於 26-8-2013 07:38 PM

非常同意幼兒向唔代表低能,我完全頂唔係Fourze的劇情.
無可否認佢套腰帶個小玩意係吸引既,係賣得好.
但套片創收視新低係有其原因的.
回復 138# aesopq

又係橙色
又係咬頭
....................
令人懷念那魔法少女小圓的便當師姐

那位治療系的監製.................
呢一隻個款麻麻地型:60::50:

把武器叫"大橙丸", 真係好點切喎.
仲要喺條變身腰帶度正梳蕉:@
:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x
回復 147# 白狼

今次篇劇有虛淵玄份.
主角用菠蘿變身, 另一個用香蕉變身?!?:@
咁睇我點明點解主角係橙了...德川家康的家紋三變四瓣,於是變了橙...
那一定有木瓜!!