Toysdaily 玩具日報

查看: 16726|回復: 74

[玩具報告] 是但影 ~~~ Megahouse Hi-Spec 翼神傳說

翼神傳說故事方面因為自己都不太明白,所以也不在此介紹。:( 翼神世音曾在機戰MX登場,造型方面很有雷登的影子,由於他的產品不多,所以二話不說便買了件玩具。{:1_237:}

MEGAHOUSE的玩具我玩得最多只有霸王大系,HI-SPEC這系列還是第一次購買。{:1_214:} QC普普通通,合金方面就集中在腿部,可動方面可接受,但由於造型上限制,如膝蓋可作90度彎曲,卻做不到跪下動作。{:1_229:}

盒面,盒底及內盒

世音未醒覺

世音正面

世音背面

面部可更換造型很多,但不特別,所以只影了未醒覺狀態和咆哮狀態。{:1_201:}

武器方面亦不多,只有手部的激光劍及弓箭。{:1_207:}

總結,由於雙腳是合金關係,BALL JOINTS關節支撐不到兩腳的重量另擺POSES相當困難不過站立方面就非常穩。手甲玩時常常掉下,玩出火來。可玩度不高,但機戰迷應該會買吧?取貨的時候見貨量和訂的人數差不多,可能不太受觀迎吧。:42:

謝謝觀賞:64:

無咩人識,準備插啦,之前隻红蓮二式都仆直:x
回復 1# 黑色三連敗

又是但影?.....:(
咁幾時先至正正經經影呢吓?{:1_215:}:blame:
哈哈,估唔到敗兄有入隻...:58:
冇錯,呢隻 MX 係有出現過,不過我真係冇用過佢出埸.:unhappy:
基友总是偷偷买好东西{:1_214:}{:1_214:}{:1_214:}{:1_214:}
请问大大这位身高有多少CM?
尋日見到先知出左,不過見到好貴
都係等跌下價算啦
我係機戰迷但冇你咁多 $$ 買 ar :help:

你條友仔又話要返工又話通頂仲咁得閒出去買玩具 :76:
d 隻都有興趣想入, 想問下佢個 size 同 合金魂 match d 定 SuperRobot 魂 match d ??? :58:
定2款都唔 MATCH ? {:1_224:}
另外, 比較擔心既係佢 關節 會唔會好似 食左 十香軟筋散 咁 冇乜力 ?? thx :64:
我都係玩機戰先識佢, 但真係冇錢入............{:1_224:}
d 隻都有興趣想入, 想問下佢個 size 同 合金魂 match d 定 SuperRobot 魂 match d ???
定2款都唔 MAT ...
Vince 發表於 13-6-2013 10:56 AM

小生都想知~
只有雙腳係合金? 但用膠BALL JOINTS? 好似為加合金而加, 而無考慮其他問題....:42:
如果合金仲正~~~~~~~~~~~~~
圖中試辦可見, Rahxephon只得腳是用合金
http://ameblo.jp/digitamin/entry-11496391755.html
Support, :71:
shame, it doesn't have enough diecast.
> 18CM,  非常正喎!
佢同冥王我都好鍾意架,可惜定價太高,我慢慢等SR超合金…出就買唔出算數{:1_214:}