Toysdaily 玩具日報

查看: 9235|回復: 58

[改造交流] 復仇者聯盟 The Avengers-Tony Stark [追加超多劣圖注意]

個人喜歡呢個頭雕俾到我Tony Stark嘅不覊感覺,所以大貨到手馬上進行重油計劃,加上好早之前已經買下嘅服裝,呢個重油作品正式登場,希望各位大大會喜歡。

頭雕:Hottoys Mark VII
服飾:MC Toys
道具:Hottoys Loki 手杖

特別鳴謝:Kenneth Choi

更多海報圖片將於日後再同各位大大分享,謝謝欣賞....!! :64:
一個字∼正!{:1_208:}You are the Best!!!
Support!!
:46::46:
重油後真係好正!
師兄可唔可以介紹一下要啲咩工具!
小弟都想試下:64::64:
師兄想請教一下你,眼睛如何油及面用手油定係用機噴,請指教小弟,謝謝
重油後真係好正!:love::love:想問一下樓主會吾會幫人塗裝?
回復 2# BatIron

謝謝你嘅支持...你個batman完成之後記得同大家分享下你嘅成果呀...!!
重油之後正好多!!
呢個先至係AVENGERS 裡面果個TONY!!
加油!!:71:
回復 3# qiy

工具如下:
1. 雙星面相筆000號 (貴,但物有所值,個人極力推介)
2. 普通油畫筆大號 (一般美術用品公司可以買到)
3. 風筒 (因為本人極度心急,所以會用風筒加以吹乾)
4. 同埋顏料一大堆

enjoy la...!!
強呀:71:

藝高人膽大
小弟都想油下bw對眼
但真係驚驚
回復 4# rention929

我重油嘅頭全部都係用手塗方法去油,因為自己唔識用噴筆,注意手塗有筆觸..!!
眼睛一般手續比較多,先諗好你想佢望嘅角度,然後就用深灰色或黑色畫圓,慢慢畫,越圓越好,同埋兩邊角度是否平衡,兩邊大細只要差唔多就得,唔駛一定要一樣大細,因為真人都未必會係一樣大細,你留意下就會知道;當確認好黑色圓圈部份之後,就可以油第二層色上去,將之前黑色部份油剩一條幼線就得,初學者未必要上多重顏色響眼裡面,所以油左裡第二部份之後就可以點上瞳孔位置,一般教法都會係用筆或牙簽點上去,但我個人就會選擇油上去,慢慢畫圓,待顏料乾透之後,就輕輕噴上一層消光,咁做係因為確保你畫完眼之後唔會俾最後一道手續整甩之前D色,消光乾左之後,你就可以用筆將對眼油上光油,切記唔好太多太厚,太厚變左水汪汪就唔好睇架喇...!! 呢層手續要響成個頭油好之後至做,咁就完成晒一對眼嘅步驟。當你慢慢熟左之後,再想響裡面畫放射線或者漸變都無問題架喇...!!
回復 5# ken_bo8746

謝謝師兄支持,我一直都有幫人重油各種頭雕的,詳細請你PM我或者到我facebook留言都得,thanks!!

Facebook: DreamWorks Production
回復 9# niknay

呢個頭雕出事位就正正係對眼,所以如果你自己重油或者揾人重油都一定要油眼...!!
而且個頭雕個人認為唔係外界講到咁唔似,只係上色出現左問題,油過就已經會有改善...!!
期待師兄作品...!!
回復 7# kimlam

謝謝你一直嘅支持...!!
Tony終於有返白頭髮!{:2_262:}
好靚呀,師兄可唔可以放落mark VII 影張相睇睇。:64: