Toysdaily 玩具日報

查看: 9883|回復: 34

[玩具報告] [手機/低清/超可動] Gundam Assault Kingdom 2 - Unicorn Gundam (Destroy Mode)

反應良好既低價盒玩Gundam Assault Kingdom剛推出series 2, 小弟搶先買左隻Unicorn Gundam (Destroy Mode)黎扭

配件比我想象中多, 竟然有兩支劍

QC方便合格, 但支角有少少斜左

火箭炮可以放背後, 但會頂住台座限制插入角度

呢set賣點係可動性高

裙甲軟膠令下身可動性大增

兩對手可以造好多動作

一個焗豬既價錢, 呢隻買左唔會後悔

:78:
反應好良好咩,我睇見個頭就知咩叫平野無好
可能係暫時最好既高達盒旦(只說可動性),講真見到實物d品質仲膠過R魂,都冇意慾去買,不過最後都講番句「平有平玩,貴有貴玩,玩得開心,咁先至棧」{:1_220:}
我都買左~~最慘係背面全白~~~
套野上色fail就早已在第一彈見識過
我想問下部陸戰個盾 係唔係仲係黑色 無改過

睇來上色方面都令大家卻步><始終好難兩全其美…

不過我應該會買隻玩下:71:
套野上色fail就早已在第一彈見識過
我想問下部陸戰個盾 係唔係仲係黑色 無改過
lemoon 發表於 3-6-2013 11:16 AM

係,一塊灰膠盾牌 冇上色!
Wah...........THe appearance looks quite ugly wor !
呢隻unicorn Gundam 最多,一box齊二套+兩隻unicorn

買&#21655;了~:DD黑蚊蚊背景係咪順眼D呢?XD
回復 10# ChrisLamXYZ

我睇完你幅相,即時諗起:要呃人就先要呃到自己:x
反應好良好咩,我睇見個頭就知咩叫平野無好
b855506 發表於 3-6-2013 02:55 AM

X 2

完全不可能接受/SAVE THE $$$
睇黎各位師兄玩開正常野/貴野, 呢d小朋友玩具真係唔適合各位玩, 不過一份午餐既價錢有咁既質素 (可動, 配件), 我就滿意啦
利申: 小弟玩開美玩
睇黎各位師兄玩開正常野/貴野, 呢d小朋友玩具真係唔適合各位玩, 不過一份午餐既價錢有咁既質素 (可動, 配件 ...
Assassin 發表於 4-6-2013 07:59 PM

支持你既講法,只係有d人有能力買d貴野,要求高&#21655;,眼角高&#21655;,自然睇唔起平野玩具,其實平野都有好多可塑性,自己DIY改一改就可以整到自己獨一無二既玩具,都係話「平有平玩,貴有貴玩,玩得開心,咁先至棧」{:1_220:}
回復 13# Assassin

不過講真你話玩(可動+配件),其實我覺得玩模型/R魂仲會好玩d:(