Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] [手機/低清/超可動] Gundam Assault Kingdom 2 - Unicorn Gundam (Destroy Mode)

回復 15# mana1985

造價定位都唔同,哩SET盒蛋真係俾玩家過下手癮; 又可以一百蚊唔洗可以新安洲VS獨角,或者紅慧星VS高達:71:

當然要儲哩個系列真係要三思,D膠無模型咁穩陣; 唔同美玩擺幾年再玩都OK><
回復 15# mana1985

的確係, 無位真係唔應該買咁多無謂小玩意 {:2_326:}
依個系列盒蛋黎講係幾好玩,細細隻又可以轉下扭下,
但見到大大第一張圖隻unicorn個面相好似差緊d,搞到買既意欲減左小小
小弟認為前果set唔差
回復 18# zeros2000

自己劃線,上色都可以,qc就冇得變,其實有款高達盒旦上色幾好,但可動好差(fw gundam standart),但講真盒旦質素始終有限!:unhappy:
回復 17# Assassin

事實無位真係一個好大問題!:oh:
&#36873;心水一&#20004;只&#20080;&#26469;放在工作台面&#35013;&#39280;, 忙里偷&#38386;可以扭一扭解&#21387;. :73:
回復 16# ChrisLamXYZ

你都講得&#21873;價錢係唔同,咁既價錢玩到咁既貨色同質素+咁多款式確實係幾爽!:71:其實以前我都有玩開盒旦,但因為出得太多唔同高達系列盒旦,而且玩耐&#21655;始終覺得唔夠模型/R魂可玩性高,最後放棄&#21655;(要求高&#21655;!:!),依家都係間唔鐘買&#21523;d模型/R魂玩&#21523;,砌&#21523;,影&#21523;相,當興趣咁打發&#21523;時間:^,其實盒旦/扭旦粗玩就幾好,但拎&#22175;儲玩個人就覺得冇咩意思,"雖然各人有各人喜好",講真盒旦/扭旦在玩具可動性+耐玩性+玩具質素(QC,色水)始終都有限:(,我見過某d系列限定盒旦/扭旦炒到好貴(只係一個盒旦/扭旦都要咁貴搵笨咩?),感覺好商業化!:53:
回復 21# S.White

係!拎&#22175;過&#21523;手癮幾爽!玩具又細又易收藏!正!:71:
回復 22# mana1985

哈哈哈……係呀!見以前出的Q版FW一隻都百幾蚊><

FW系列定價高D細緻D,但差不多不可動;所以見出&#21655;自己鐘意的機種都唔捨得去買,無得扭真係羅來擺……但哩D系列又可以長出長有:71:

反而超可動系列多數短命D,製作成本高;睇下出&#21655;part 2仲未有part3消息,只有ex2 黑色3連星=_="開始一模幾翻:DD
回復 24# ChrisLamXYZ

其實咩系列都好,最怕佢又出隻同機唔同色,換隻顏色(限定色/特別色),換件裝備,換個包裝又拎出&#22175;再賣,炒完又炒再番炒!呢個系列我諗遲早都會用上以上行銷手法再&#22175;撈一筆,因為我見到有隻banshee(unicorn mode)響雜誌書當附錄特典出,所以可能都有咁既機會!:!
我嘗試過接受呢個系列
不過我買o左獨角同洲洲之後
開o左隻獨角一陣就決定放棄
起小弟角度
價錢同質素好似唔多合比例
個人意見
不喜勿插
回復 26# gararecio

所以我咪話囉,何來反應良好?:x

有師兄&#25886;R魂&#22175;比,其實都冇意思,正如你唔會&#25886;ht ironman 同shf ironman比,呢&#21874;盒蛋不嬲都係以低價高可動為賣點,玩具都係愛&#22175;玩,價錢低,成本低自然會影響質素(總好過過千一隻拉打,玩幾玩就爛),所以話佢膠差,上色差,不如買隻stand art,但stand art又不可動喎,都係&#22000;句,幾草貨仔,將貨就價,覺得好玩就得
我自己就覺得呢套好正喎 !高可動有配件手掌都三對可動支撐架,加上比例可以出一d大型機體如gp03!奇怪咁多人覺得佢差!扭動尺寸同模型比太唔公平啦!當一隻扭蛋都要二十幾三十蚊,一隻高可動同咁多配件&#22021;盒蛋只係三十幾,我覺得好低玩!上色差可以補救!但本身隻野差就冇得講啦!我覺得佢同eva都係一個好有心&#22021;系列!我大力支持!
所以都係果句,平有平玩,貴有貴玩,咁既價錢,咁既貨色!:o