Toysdaily 玩具日報

查看: 19155|回復: 56

[玩具報告] SIC OOO PUTOTYRA COMBO~!!這就是霸氣!

:Q拎到第一時間就覺得 好靚啊~~~再望多望 點睇你都似係一隻限定喇~

:$有披風係威武D既~~~ 唔講咁多~去圖慢慢講

身上邊既金屬紫色好靚

手臀裙甲 D 紋路一D都唔馬虎!

配件如下~~不過有個支架無影到~~~~但最估唔到~個支架~竟然係SKY 個一款~3爪支架

有披風~~~!霸氣既象徵:52:  哩對其實係翼黎:52:

但武器..我覺得一般~~因為D牙做得好怪

~!再去圖

能力解放!!!

條龍尾好好玩~~~!任扭都得~又唔似龍騎條無雙龍咁易甩

!!斬殺ANKH

最後~多謝收看!!

後記:恐龍整體黎講~比蟲系更加有條件去成為一隻限定
成隻都出得好靚好有霸氣
唯一唔好既~就係腰個變身盤同硬幣盒 好似有D夾硬既感覺

順帶一提..~恐龍都可以玩到亞種...但我接受唔到...好奇怪好夾硬..所以我放棄左~請見諒:78:

另外溫馨提示:我隻恐龍~係我換件~玩能力解放型態既時候腰部變鬆
~~可能係BALL JOINT既問掛~變完之後條條FING 背部又太重 玩玩下~比隻翼向後扯~成半個身甩左出黎
希望大家玩既時候小心D喇~~
支持師兄,正post 報告!!
另外溫馨提示:我隻恐龍~係我換件~玩能力解放型態既時候腰部變鬆...
響介 發表於 24-5-2013 04:41 PM
用熱水或風同吹下就冇咁大問題。
真係幾有霸氣
另外,你的背景 還是太正 我好想要!
同埋想問響介哥,你好似之前弄了些sic用的特效件,請問有教學嗎?最好教埋弄背景
師兄做得好正
sic我就麻麻地,不過成個配搭加攝影就好高技巧

題外話
其實呢類背景可以去金魚街買
有好多類似既假岩景

回復 4# AJ

:Q你唔講我都唔記得左

黎緊會改特效架喇!因為我想改長蟲系蟲手把鐮刀:52:

背景就係CERGO爸打講個D黎喇~不過我加左小小原子灰上去
地台都係發保膠+原子灰
回復 5# cergo

:$ YEAH無錯就係哩D喇~我一時間都講唔出咩名
因為我都係托人幫我買~THX!!唔該晒你
What a great photo post must add marks for support!  I also playing with mine and may be take 1 photo for leisure first. :)

And, I also wanna buy the "background"! :D

有D生化機獣………

這張型!:71:

這張是我畫想圖

小女要等下星期才可以拿∼∼∼
Awesome~~~~~~~~~~~~~:$
Good photos support
:71:
支持 SIC OOO PUTOTYRA COMBO 報告:71:

佢戈個關節TATOBA我換多兩次就變鬆,換做鳥系戈個腰關節又太難插,最後推斷左虫腳,之後我就唔敢轉COMBO囉......所以見隻恐龍用返TATOBA戈種係方便換尾,但就會鬆,用返鳥系戈種係夠力,但又怕佢難插入......{:1_206:}
好正呀........
已經出坑既我, 都有D把持不定添
頭像被屏蔽